Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuisbij - het dagboek van Jan (vrijdag 8 december)

Column Jan Baaij

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij Thuisbij Uitgeest. Maar als ik even persoonlijk mag spreken: ik was blij toen de juf de cooling down aankondigde.

Vrijdag 8 december 2017
Deze vrijdag hadden we van des hemels wege de eerste sneeuw van het jaar. Op de heenweg naar Thuisbij was het nog regen en natte sneeuw, maar toen schoondochter Natasja mij tegen 13.00 uur naar huis reed, viel de eerste witte hagel en later de witte sneeuwvlokken. Helaas werd het geen sneeuw van langdurige aard, want nu – 14.00 uur – is alle wits weer verdwenen.

Het was vrijdag schreef ik al. Voor sommige gasten van Thuisbij werd het een drukke ochtend. Tijdens het begin van de Thuisbij-dag was het gesprek doorspekt met het ophalen van de Sinterklaas- herinneringen. Het was zowel voor de mensen van Geesterheem als de gasten van Thuisbij een heerlijke dag geweest met cadeaus die van een zalige warmte vertelden. Iedereen was er nog vol van. Je kunt het tafelgeluid in de woonkeuken dan ook het beste omschrijven als een gezellige herrie. Die kwam van sommigen tot ons als 'gekakel.'

Niet iedereen was op dezelfde tijd binnen. Een van de laatste die binnenstapte was onze Pilates- docente Marrigje. Ze begon haar aanwezigheid met een kopje lekkere Thuisbij-koffie. Maar dat duurde niet lang, want weldra zaten we aan de veredelde ochtendgymnastiek, aan een van de ronde tafels klaar voor de door Marrigje gedicteerde oefeningen. De Thuisbij-ers deden al dan niet opgewekt aan de oefeningen mee. Na een dik half uur was de begin-glimlach al enigszins vervangen door wat voorzichtig gekreun. Maar hoe dan ook, het bleef gezellig.

Het moet gezegd, de oefeningen van Marrigje waren pittig en ze misten hun doel niet. Hoe langer de Pilates-les duurde, des te soepeler bewogen onze stramme knietjes en heupen. De eigenaars van een telefoon legden de rondvliegende ballen met grote liefde vast op de digitale plaat. Maar als ik even persoonlijk mag spreken: ik was blij toen de juf de cooling down aankondigde. Dat bleken in feite gewoon de laatste oefeningen van de ochtend. Marrigje bleef erbij glimlachen, maar het bleven ook wel oefeningen. En hoe meer onze spieren zich moesten inspannen, hoe geslaagder wij en zij de eerste lessen van Pilates vonden.

Ondertussen had de keukenploeg zijn best gedaan op de creatie van hun macaroni. En toen wij er later van proefden, moesten wij spreken van een meer dan gewoon gerecht, dat werd afgesloten met licht warme griesmeelpudding met natuurlijk bessensap. En zo hoort het ook. Het weekend was zalig begonnen.

Lees alle dagboek verslagen op http://uitgeest.thuisbij.eu/dagboek-van- jan

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 5 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 8 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 8 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 10 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 10 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant