Drie schilders exposeren in het gemeentehuis

Cultuur Uitgeest

Woensdagavond 1 november opende wethouder Anke de Vink-Hartog een groepsexpositie van drie schilders in de hal van het gemeentehuis. Tot en met 28 december 2017 zijn hier schilderwerken te zien van Lidwien Rodenburg, Aletta Fris en Peter Hilversum.

De in Uitgeest geboren en getogen Lidwien Rodenburg is haar band met Uitgeest nooit kwijtgeraakt, ook al woont zij sinds 1981 in Amsterdam. Na een jaar avondopleiding aan de Bouwman Academie werkte zij als autodidact verder aan haar expressie. Vanaf 1988 kreeg zij vijf jaar lang een dag in de week les van beeldend kunstenaar Karel Gomes. Zo boetseerde zij vele modellen in klei, was, gips en cement. Sinds 2004 volgt zij regelmatig workshops beeldende vorming bij cursuscentrum MK24.

Op de expositie in het gemeentehuis laat zij haar recente schilderijen en tekeningen zien. Die maakte zij in de vrije natuur of Artis, of thuis op basis van impressie en intuitie. Voor landschappen en stillevens kiest Lidwien meestal voor Olieverf. Voor andere onderwerpen gebruikt zij inkt, pastelkrijt, acrylverf, sepia en houtskool.

'Josjes'

De 23 jaar jonge Aletta Fris woonde van haar tweede tot haar achttiende in Uitgeest. Als ontwerpster is zij actief in de kunstwereld van zowel Nederland als Israël. Momenteel zit zij in het eindexamenjaar Product Design aan de Hogeschool der Kunsten te Utrecht. Aletta timmert onder maar aan de weg met haar 'Josjes'. Deze zeefdrukken met vrolijk kleurgebruik en een knipoog naar marmer danken hun naam aan Aletta's overleden oom Jos. Van hem kreeg zij hulp en steun bij haar ontwikkeling in de creatieve sector.

Het werk van Peter Hilversum completeert de gevarieerde expositie in het gemeentehuis. Zijn grote belangstelling voor de historische olieverfwerken van de oude meesters vertaalt hij naar aquarel, in voor onze tijd herkenbare kleuren. Zo legt hij ook historische plekjes in Uitgeest vast. Tussendoor heeft hij er plezier in om moderne of humoristische situaties in waterverf te vangen. Peter: "Schilderen vind ik een ontspannen gebeuren. Het is prettig om gewoon eens met iets anders bezig te zijn en dit samen te delen met medeschilders hier in Uitgeest."

Bron: osuradio.nl

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 8 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 12 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 14 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant