Jan Buursma, coördinator MMWDRDST krijgt het eerste exemplaar 'Plezierige Gekte' overhandigd uit handen van Jacob Groen (Media Meadows)
Jan Buursma, coördinator MMWDRDST krijgt het eerste exemplaar 'Plezierige Gekte' overhandigd uit handen van Jacob Groen (Media Meadows) Foto: Aangeleverd

62 uur dubbelspel tennis was 'Plezierige Gekte'

Sport Uitgeest

Op een zonovergoten en drukbezocht tennispark van TV De Dog presenteerde Jacob Groen een boekje over het Media Meadows Wereldduurrecord Dubbelspel Tennis. U weet nog wel, het evenement dat eind juli Uitgeest op zijn kop en de Stichting Terre op de kaart zette. Dat wereldrecord werd gehaald en er werd maar liefst 50 mille opgehaald voor het goede doel.

De hoofdsponsor vond dat er iets extra´s moest worden gedaan om alle vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze en tomeloze inzet. Aanvankelijk zou het alleen een klein fotoboekje worden, maar van het een kwam het ander en tenslotte werd een compleet naslagwerkje van bijna 60 pagina´s vervaardigd. Met veel foto´s en tekstuele bijdragen van spelers, burgemeester en andere direct betrokkenen.
Foto´s zijn gemaakt door Marie José Foto&Design en de opmaak werd verzorgd door Basisidee.

Tijdens de zogenaamde 'terugkommiddag' (dresscode paars!) was het een heel hartelijk weerzien tussen spelers en vele vrijwilligers. Gloedvolle toespraken waren er van Truus van Duin, Hans Schoone en Stichting Terre. De vijf hoofdrolspelers kregen elk een eigen uniek persoonlijk fotoboek overhandigd als aandenken voor de eeuwigheid, gemaakt door Marie José Foto&Design. Als uitsmijter van de geslaagde middag kreeg Jan Buursma, algeheel coördinator MMWDRDST, het eerste exemplaar overhandigd van 'Plezierige Gekte.

Misschien is de titel van het boekje wel een aardige samenvatting van alles wat er in de afgelopen twee jaar aan, zo bleek wel, besmettelijke activiteiten heeft plaatsgevonden.  Als het ware vanzelf ontstond een hele mooie samenwerking en saamhorigheid. Steeds werd duidelijk dat je elkaar vrijwel altijd en overal nodig hebt. Ook onze vier helden hadden een vijfde speler nodig. Een beter bewijs voor het succes van dit evenement is nauwelijks denkbaar. Meer dan 150 vrijwilligers hebben met elkaar de schouders eronder gezet. De ene vond dit leuk, de andere was daar goed in en samen zijn ze tot een geweldig eindresultaat gekomen. Zo doen ze dat bij De Dog en zo gaat dat in Uitgeest.

Alle vrijwilligers, sponsors en andere betrokkenen ontvangen een exemplaar van het boekje, maar het is ook in de verkoop bij Boekhandel Schuyt. Voor slechts € 5,- en de opbrengst is uiteraard voor Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds.

'Plezierige Gekte' ligt vanaf vrijdag 20 oktober bij Boekhandel Schuyt
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 12 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 16 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 18 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant