Uitgeest

Halteplaats voor NS-bussen bij station

De bussen die NS met enige regelmaat inzet om treinreizigers alternatief vervoer te bieden vanaf en naar station Uitgeest parkeren doorgaans aan de Kleiszijde, nabij supermarkt Deen. Bij omwonenden roept deze halteplaats nogal eens vragen op omdat ze daarvan overlast ervaren. NS zet ook passagiers met de bus op station Uitgeest af. Dat gebeurt overigens meestal aan de dorpskant.

Volgens de NS en de gemeente Uitgeest zijn er geen andere parkeerplaatsen voor de bussen die voldoende veilig zijn. Aan de dorpskant van het station is het te druk met reguliere buslijnen, automobilisten die treinreizigers afhalen, fietsers en wandelaars. De ervaring heeft bovendien geleerd dat het vertrek van bussen vanaf dat platform opstoppingen veroorzaakt op de Jacoba van Beierenlaan vanuit de Waldijk. Ook hulpdiensten kunnen dan bij calamiteiten niet meer door de Kleistunnel.

NS zet alleen bussen in als er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk is. Meestal heeft dat te maken met geplande werkzaamheden aan het spoor en wordt de inzet van de bussen tijdig aangekondigd. Als het te maken heeft met een incident op het spoor is die aankondiging soms niet mogelijk.

Bron: gemeente Uitgeest

Meer berichten