Afbeelding
Foto: Marianne Jonker

Ingezonden brief: 'Het stinkt in Uitgeest'

Ingezonden Uitgeest

"Nu al. Naar vriendjespolitiek riekt het. Nog vóór de bierbrouwerij is verplaatst naar het recreatiegebied aan het meer. In Uitgeest ga je eerst in de politiek, daarna kun je overal in het dorp je zin in krijgen, want dan krijg je steun van je politieke vriendjes. Zeker als je de politieke kleur van de burgemeester koos. Dan wijzigt het college zelfs een bestemmingsplan voor je wensen. Handig voor bedrijven om te weten dat er dan vele mogelijkheden open staan voor jouw plannen. Nu is het een directeur van een productiebedrijf in Uitgeest die expansie drift vertoont.

Weer was het in een vakantieperiode dat B&W toestemming hadden verleend aan de lokale bierbrouwerij. Dit bedrijf mag zich vestigen in ons recreatieve watersport gebied. Helemaal in strijd met het bestemmingsplan. Dat hele gebied aan het meer is daarna vogelvrij. Het hek is van de dam als er één bedrijf komt, dat schept precedenten. Ooit werd er toestemming gegeven voor drie horeca's, het zijn er nu 6, plus een terras van een botenclub. Nooit is er gekeken naar parkeer gelegenheid per locatie. Voortaan worden gasten van terrassen en waterrecreanten vergast op stank, lawaai en verkeersoverlast van dit productiebedrijf.

Dit past niet in het huidige bestemmingsplan. Hierin mogen géén bedrijven. Hoeveel weerstand moet dit college krijgen voor het wordt teruggefloten? Aannemers, projectontwikkelaars inclusief een directeur van een te bouwen school beslissen hier mee over allerlei bouw activiteiten die dorpsbewoners niet willen. Een dorpshart wordt verkracht. Parkeren wordt onmogelijk in het centrum in de toekomst. Een ijsbaan wordt een skatebaan. Wie wil dat? Het stinkt en in de toekomst nog meer, met dat biergistingsproject. Daar kan geen stankpijp tegenop. Zo'n ontsierende fabriekspijp die ons dorpssilhouet aantast. Horizonvervuiling. Uitgeest: twee kerktorens en een stankpijp, kopietje van de hoogovens. De provincie heeft de kwaliteit van de leefomgeving hoog in haar vaandel staan. Help ons! Of BUCH beleidsmakers. Help ons!"

A. Smulders, 18 aug 2017

Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 1 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 15 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 20 uur geleden
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 20 uur geleden
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 gisteren
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00 3
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Te zien is de personenauto, via de provincialeweg op het naastgelegen fietspad beland.
Ernstig ongeluk op N203 bij Uitgeest 26 mrt, 11:08
Paaseieren zoeken was een groot succes bij FC Uitgeest!
Paaseieren zoeken bij FC Uitgeest 25 mrt, 16:00
Digitale krant