Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuisbij - het dagboek van Jan

Column Jan Baaij

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij dagbesteding Thuisbij.

Zij had bij leven haar dankbaarheid vastgelegd in een bijzonder fraai geslaagd schilderij van de horizon van Uitgeest.

Woensdag 14 juni 2017

Als alles goed gegaan is, komt dit bericht bij jou binnen. Ik stuur het naar jou op. Daar komt ie. Dit was het nieuws aan Margreet bij het begin van de nieuwe dag. Dan nog even de 'boodschappentas' voor Ilona klaar zetten, dan kan ik het ochtendnieuws op de computer gaan lezen en gaan wachten op de Thuisbij-taxi met chauffeur Rob. Rob was vandaag José, maar het resultaat was het zelfde.

Deze ochtend stond in het teken van slagen of zakken. Voor Daan van Ilona en Rob was het slagen geen punt. Dat was wel het antwoord op de vraag of hij cum laude zou slagen. Cum Laude was ook geen punt voor Daan. Maar er was meer. Als hij met een 10 voor wiskunde zou slagen, leverde dat een taart van de wiskundeleraar op. Heel Thuisbij zat gespannen aan de middagmaaltafel te wachten. Het werd net geen taart van de meester. Wel een feest. Wel een taart van een trotse mama Ilona.

De stenen-leggende stratenmaker had het terras voor de voordeur gelegd, en dat wilde weer zeggen dat we egaal-lopend binnen konden komen zonder onze nek te breken. Van de zomer kunnen we heerlijk in de zon zitten, zoals menigeen dat deze woensdag al vast uitprobeerde.

Vandaag hoorden we ook dat Thuisbij ook haar filiaal in Limmen kon gaan inrichten. Annette en haar partner hadden het pand voor Thuisbij Limmen gekocht. Ilona en Rob gaan nu met hun ervaring daadwerkelijk helpen bij het van het Limmer grond tillen van Thuisbij nummer twee. Ze nemen er de tijd voor. Verstandig. Spannend is het wel.

Nog meer belangrijk nieuws kwam van de partner van onze voormalige mede Thuisbijer Ada. Deze Ada bleek een begaafd schilderes. Zij had bij leven haar dankbaarheid vastgelegd in een bijzonder fraai geslaagd schilderij van de horizon van Uitgeest. Vandaag kwam de partner dat schilderij brengen. Hun beider dankbaarheid was met grote schoonheid voor het nageslacht vastgelegd. Waarvoor de dankbaarheid van heel Thuisbij! Het schilderij komt te zijner tijd op een mooie plek in Thuisbij. Ter nagedachtenis aan Ada, zoals het hoort.

De ouders van chauffeuse José kwamen uit Akersloot met een schaal vol kostelijke aardbeien. Tinie maakte ze vakkundig schoon. Wij smulden ervan. Twee keer, met slagroom en roomijs. Dat zijn van die dingen waarover bij Thuisbij nog weken likkebaardend nagepraat wordt.

Lees alle dagboek verslagen op www.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 55 minuten geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 4 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 6 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 20 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest gisteren
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant