Foto: Vincent Bloothoofd
Foto: Vincent Bloothoofd Foto: Vincent Bloothoofd

Deelnemers Ringsteken gevraagd voor Akersloot

Algemeen Akersloot

Dinsdag 8 augustus zal in Akersloot het zeer nostalgische ringsteken plaats vinden tijden de kermis die dat weekend wordt gehouden.
Akersloot is een van de weinige plaatsen waar het ringsteken met 'aangespannen paard' in ere wordt gehouden. Veel paardenrassen zijn te bewonderen, naast een groot aantal Friezen paarden komen ook veel Haflingers, Fjorden, Geldersen, KWPN's , Hackney's. Ook veel verschillende rijtuigen zoals tilbury's , kapwagens, marathonwagens, Friese sjees, Hongaarse boodschappenwagen, Phaethon's, Dos a Dos.

De aanspanningen komen veel keer langs het parcours, voor het ringsteken zelfs vijfmaal en daarnaast enkele keren voor het best-gaande paard en het mooie geheel. Eventueel komen daar nog enkele barrages bij. Dit alles staat onder leiding van een vakkundige jury, die vooral kijkt naar het originele van de aanspanning.

Het ringsteken begint om 13.00 uur en het parcours is aan de Kerklaan, de toegang is geheel gratis en na afloop is er een gezellige prijsuitreiking in cafe de Vriendschap met muziek van Duo The Wico's. Aanmelden voor het ringsteken kan via internet bij: leveringhenk@gmail.com of telefonisch 06.51387333.

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen voor het ringsteken, het best-gaande paard en het mooiste geheel. Alle deelnemers krijgen paling, suikerbrood en bloemen.

Bron: Henk Levering