Afbeelding

Cultuurdagen Jac. P. Thijsse College en Serious Request

Human Interest Castricum

CASTRICUM - Cultuurdagen JPT en Serious Request De Cultuurdagen 2016 komen er aan. De laatste drie schooldagen van het kalenderjaar staan voor alle leerlingen van het Jac. P. Thijsse College in het teken van kunst en cultuur en ditmaal ook in het teken van Serious Request. Ieder leerjaar draait een eigen programma.

De brugklas blijft in en rond de school, klas 2 gaat naar Beverwijk en klas 3 gaat naar Haarlem. De programma's bestaan uit veel workshops, spetterende voorstellingen, ontmoetingen met kunstenaars, het bezoeken van musea en tot slot op vrijdag een vrijmarkt, voorstelling of gesponsord sporten voor 3FM Serious Request. Het glazen huis staat dit jaar in Breda en daar gaan wij geld voor inzamelen. Doel van de geldinzameling van 3FM Serious Request is aandacht vragen voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

De school is op vrijdag 23 december open voor publiek. Van 10.30 tot 12.15 uur kunt u in de school een heuse vrijmarkt bezoeken die is georganiseerd door onze tweede klas leerlingen. Zij staan klaar met zelfgemaakte taarten, (kerst)kaarten , kersthangers, bloemstukjes, bloemen, kettinkjes, zeepkettingen, zelfgemaakte sokjes en knuffels. Voor de inwendige mens zal ook worden gezorgd door de leerlingen. Er zullen genoeg kraampjes klaarstaan met o.a. cup cakes, brownies en koekjes die u tegen een kleine betaling kunt kopen. Om er mooi en ontspannen uit te zien tijdens de feestdagen kunt uw handen laten masseren, uw nagels laten lakken en worden er economische crisis tips gegeven. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan 3FM Serious Request. Tegen betaling van 2 euro voor Serious Request kunt u tevens naar een van de twee brugklasvoorstellingen komen kijken. (aanvang 10:00 of 12:00 uur). De derdeklassers gaan van 10:00 uur t/m 12:00 twee uur gesponsord sporten voor 3FM Serious Request. Net als vorig jaar staat op woensdag art@home voor de brugklasleerlingen op het programma. Dit staat voor een ontmoeting tussen leerlingen en kunstenaars of galerieën uit Castricum en omgeving. Brugklasleerlingen bezoeken in kleine groepjes verschillende kunstenaars. Er komt een aantal kunstenaars naar de school: Ambro Louwe, Chris Duinmeijer, Yvonne Zomerdijk, Karen Vleugel en Ellen van Putten. Yvonne Zomerdijk exposeert op dit moment bij Streetscape op de Dorpsstraat is zeker een bezoekje waard. Bij Galerie Sopit laat galeriehouder Harm Noordhoorn werken zien van grafische kunstenaars. Ook de Maranathakerk opent wederom haar deuren om onze leerlingen kennis te laten maken met een tentoonstelling 'Ergens thuis, nergens thuis' en mogen ze zelf een bijdrage leveren aan de vluchtelingenboot. Alle leerlingen hebben een boekje met algemene vragen en zelfgemaakte vragen die zij aan de kunstenaar willen stellen. Vragen als: "Van wie zou U graag nog eens een portret willen schilderen? Hoeveel kunstwerken heeft u al gemaakt?" klinken de meeste van deze kunstenaars al niet meer vreemd in de oren. De meesten hebben al meegedaan aan vorige edities van art@home kunstenaar.

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 15 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 19 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant