Gerard Valkering in actie in de kleine ruimte
Gerard Valkering in actie in de kleine ruimte

Stormvogels zet zegereeks voort

Sport Uitgeest

Afgelopen zondag trad Korfbalvereniging Stormvogels aan tegen het laaggeklasseerde Oosterkwartier. Hoewel de stand op de ranglijst zou kunnen doen vermoeden dat deze partij bij voorbaat als gewonnen kon worden beschouwd waarschuwde trainer/coach Ton van Duijn vooraf de opponent niet te onderschatten. De Haarlemmers zijn geen onbekenden en beide ploegen zijn vaak aan elkaar gewaagd.

Net als vorige week begonnen de Uitgeesters slap en was het Oosterkwartier dat in de 2e minuut op voorsprong kwam, waarna Demi Erkelens haar ploeg langszij bracht. Beide ploegen kwamen in het verloop van de eerste helft om en om tot scoren waardoor de wedstrijd lang in evenwicht bleef. Stormvogels had initieel moeite om structuur in het spel aan te brengen waardoor de mand lastig werd gevonden. Het was diep in de eerste helft dat de ploeg op stoom was gekomen en uiteindelijk met een minimale voorsprong kon gaan rusten (7-6)

Van Duijn, die bekendmaakte zich nog een jaar langer aan de vereniging te binden en dus ook volgend jaar de hoofdmacht onder zijn hoede zal hebben, was nauwelijks tevreden. Hij herinnerde de ploeg eraan dat vooraf gemaakte afspraken niet werden nagekomen waardoor het team zichzelf in een lastig parket bracht. De instructie voor de tweede helft was eenvoudig : "Terug naar de basis."

Door scores van Gerard Valkering en Jord Betjes, liep Stormvogels bij de hervatting vlot uit naar 9-6 om vervolgens, na nog een tegentreffer te moeten incasseren, door te stoten naar een comfortabele 13-7 voorsprong. De Uitgeesters hadden inmiddels hun draai gevonden. Oosterkwartier staat echter bekend om hun niet aflatende vechtlust en dus was het van belang om bij de les te blijven. Te vaak heeft Stormvogels zich dit seizoen in de slotfase laten verrassen waardoor kostbare punten om de titelstrijd zijn verloren. Het kampioenschap is daardoor inmiddels uit zicht, maar de ploeg van Van Duijn wil nog wel bovenin meedoen. Dat de ploeg gegroeid is bleek uit het feit dat de rust werd bewaard in de slotfase. Hoewel Oosterkwartier nog wel terugkwam liet Stormvogels zich niet gek maken en speelden zij de overwinning van 14-11 veilig.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 15 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 19 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 21 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant