Demi
Demi

KV Stormvogels wint beladen derby

Sport Uitgeest

Afgelopen zondag stond de derby HBC - Stormvogels op het programma. Een zeer beladen duel, aangezien de vorige ontmoeting ontaardde in een vechtpartij, waarbij de nodige kaarten vielen. Om de wedstrijd onder controle te houden was er vanuit de KNKV een zware scheidsrechter ingezet om de orde te handhaven.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat er met de leidsman niet te spotten viel, iets waar trainer/coach Ton van Duijn bij voorbaat al op gewezen had. Met fysiek spel viel er niets te halen, hetgeen in het voordeel van het technisch vaardige Stormvogels zou moeten zijn. Toch lieten de Uitgeesters zich in de beginfase overbluffen door HBC en werd er tegen een 4-1 achterstand aangekeken.

Stormvogels werd daarna alert en wist het tij te keren. Bij een stand van 5-3 waren het Gerard Valkering en Jeroen Kuijk die hun ploeg langszij brachten. Hoewel HBC daarna nog eenmaal op voorsprong wist te komen was het toch Stormvogels dat met een minimale voorsprong (6-7) de rust bereikte.

Van Duijn prees de veerkracht van zijn ploeg tijdens de rust, maar benadrukte eveneens dat het spel in de tweede helft beter verzorgd moest worden. Zijn ploeg vervalt regelmatig in dezelfde fouten door het spel te veel naar binnen te willen verleggen, in plaats van de ruimte te gebruiken. De tactische aanwijzingen werden goed opgepakt door de ploeg. Ondanks de gelijkmaker van HBC liet Stormvogels zien dat zij de betere ploeg waren. Door middel van scores van Sebastiaan van den Bosch en Maartje Vermij kwam het team weer op voorsprong. Tot een stand van 10-11 kon de opponent blijven aanhaken, maar Jord Betjes, Kuijk en Jose Heijne(2) gaven hun ploeg vleugels door trefzeker te zijn waardoor voor het eerst echt afstand kon worden genomen.

In het laatste kwartier wisten beide ploegen de mand nog een aantal keer te vinden, maar de zege kwam geen moment meer in gevaar. Aanvoerder Van den Bosch knalde in de laatste minuut nog van grote afstand gedecideerd raak, waarna een explosie van vreugde losbarstte. "Een lekkere, verdiende overwinning die nog lang zal blijven heugen. 15-20 is een duidelijk resultaat," aldus van Duijn

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 15 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 19 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00