Ruud Koedijk is 'Bakkum en Krookspeler' van de wedstrijd.
Ruud Koedijk is 'Bakkum en Krookspeler' van de wedstrijd.

FC Uitgeest zet 'piek' op de kerstboom

Sport Uitgeest

Met een klinkende 3-1 overwinning op Spirit '30 uit Hoogkarspel heeft FC Uitgeest een mooi slot gemaakt aan de eerste helft van het seizoen.

Zo lijkt de doelstelling dit seizoen om bij de eerste vijf te eindigen realiteit te worden. Vooral ook omdat het ernaar uitziet dat de kerstboom stevig geworteld is en er naast de oude takken (routiniers als Sander van den Helder, Emiel Sinnige, Sven de Wit en Ruud Koedijk) genoeg jonge takken zijn (Mike Olgers, Lester Half) om ervoor te zorgen dat de kerstboom het hele jaar kan blijven staan. Wie weet zit er daarom misschien wel meer in dan de huidige derde plaats op de ranglijst?

FC Uitgeest startte wederom met Jur Hoekstra, Bart Zwarthoed en Sven Koning in de basis. Als gevolg van blessures hebben ze een kans gekregen in de basis van FCU en dat doen ze tot nu toe zeer verdienstelijk. In de weinig boeiende beginfase viel vooral op dat spelers bij voortduring weggleden op het spekgladde veld. Vermakelijk was het in ieder geval wel voor de supporters die in deze fase met niet veel anders verwend werden. Opwinding was er pas in de 21e minuut toen Lester Half een kans kreeg maar keeper Michael Maes van Spirit '30 redde bekwaam. Echt opveren deed het publiek in de 31e minuut. Een fraaie breedtepass van Lester Half werd door de vandaag uitblinkende Ruud Koedijk op ruim dertig meter van het doel in één keer op de slof genomen. De fraaie volley belandde helaas net naast het doel van keeper Maes. Vreemd genoeg was het daarna Spirit dat het initiatief overnam. Het leverde een paar kleine kansjes op. Vlak voor rust was het dan toch FC Uitgeest dat toesloeg. Een afgemeten en door de wind gedragen voorzet van Ruud Koedijk werd slim door Mike Olgers binnengelopen: 1-0.

Ook na rust was het FCU dat verreweg het beste van het spel had. De bekroning volgde in de 54e minuut. Wederom stond Ruud Koedijk aan de basis. Ditmaal wist hij met een goed indraaiende corner het hoofd van Lester Half te bereiken. Dit soort mogelijkheden zijn altijd wel besteed aan de topscorer van FC Uitgeest: 2-0. De thuisploeg kreeg in de fase daarna verschillende goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar de mooi verpakte kerstgeschenken werden vooralsnog niet uitgepakt. Dat deed spits Bakker aan de andere kant wel bij één van de weinige mogelijkheden die Spirit kreeg in de tweede helft: 2-1. De kerstman zou toch niet FC Uitgeest alsnog een loer draaien? Nee, want in de 77e minuut was het Jur Hoekstra die kordaat van de arrenslee stapte en besloot om uit te halen vanaf ruim dertig meter. Met feilloze precisie vloog de bal in de bovenhoek: 3-1. Daarmee was de wedstrijd gepeeld, de kerstboom klaar, de piek erop gezet en waren de kerstgeschenken uitgedeeld. De winterstop is aanstaande. Op 24 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij LSVV in Langedijk. Een strijd tussen de nummers 2 en 3. Supporters en uw Afvallende Bal kijken er naar uit want voetbal blijft natuurlijk de belangrijkste 'bijzaak' in het leven.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Ruud Koedijk
Met zijn 31 jaar is Ruud een van de routiniers in het team van FCU. Een sierlijke stilist in en buiten het veld. Klagen doet hij zelden ook al komt het regelmatig voor dat hij op de bank moet beginnen. Vandaag niet en met twee assists was hij vandaag belangrijk voor de ploeg. De jury meende dat te moeten bekronen met de uitverkiezing tot 'Bakkum en Krookspeler' van de wedstrijd.

Bron: FC Uitgeest

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 2 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 5 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 5 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 7 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 7 uur geleden
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' gisteren
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant