Theater Poppekus speelt 'Sjoerd en de stapelstad'
Theater Poppekus speelt 'Sjoerd en de stapelstad' Foto: aangeleverd

Voorleestheater bij LeesLokaal: Sjoerd en de stapelstad

zaterdag 6 april 2024 10:15

UITGEEST - De zomertijd is ingegaan en hopelijk brengt ons dit prachtig lenteweer voor de kinderen om lekker buiten te spelen. Sjoerd, de hoofdrolspeler in het verhaal van deze maand, is zo’n jongen die graag buiten speelt. Het verhaal geschreven door Barry Menger en voorzien van illustraties door de toen pas 19-jarige Mats Ganzeman, gaat over doorzetten, volhouden en nóóit opgeven.
Tineke en Marjan van Poppekus brengen dit boek met hun poppen tot leven. Dit wil je niet missen!

Sjoerd wil later architect worden. Dat is een moeilijk woord voor iemand die hele mooie gebouwen bedenkt en tekent. Sjoerd tekent heel vaak, maar hij speelt ook heel graag buiten. Helaas is er niet zoveel ruimte in zijn stad. Er zijn héél veel groene huisjes en kleine straatjes.
Op een avond bedenkt hij een stapelgek plan! Als een echte architect bedenkt hij een gebouw met allemaal huisjes óp elkaar! Als je gaat stapelen, hou je beneden meer ruimte over om te spelen.
Hij tekent het gebouw en gaat de volgende morgen met zijn vriendje Piet op weg om te gaan stapelen.
Dat gaat natuurlijk zo maar niet! De huisjes zijn veel te zwaar… Hij krijgt hulp van de bouwers. Samen gaan ze stapelen en dat gaat echt niet in één keer goed. Maar… van proberen kun je leren! Sjoerd en de bouwers houden vol en uiteindelijk staat er een prachtig gebouw. En weet je wat nou zo leuk is? Dit gebouw bestaat écht! In Zaandam kan je het bekijken.

Zaterdag 6 april kan jong en oud weer genieten van een prachtige voorstelling bij LeesLokaal.
Het voorleestheater begint om 10:15, kom op tijd zodat je een mooi plekje hebt!