Afbeelding
Foto: Erika Dekker-de Groot

Een zomer vol activiteiten en evenementen

Toerisme

REGIO - Heerlijk zo'n vakantie, maar je hebt soms van die dagen waarop je weinig inspiratie hebt om iets te verzinnen om te doen. Geen nood, wij zetten voor jou een flink aantal activiteiten op een rijtje. Bewaar dit bericht voor de komende weken, prettige vakantie!

Tot en met 2 september: Hildes vakantiehuis (Castricum)
Hilde verwelkomt je graag in haar huis deze zomer, waar het bruist van de leuke, uitdagende kinderactiviteiten. Van knutselen tot een poppentheater en van koekjes bakken tot speurtochten, in het Huis van Hilde is van alles te doen deze zomer. Voor meer informatie en tijden: www.huisvanhilde.nl.

Tot en met 26 juli: Sprookjestuin bij de Tuin van Kapitein Rommel (Castricum)
De Tuin van Kapitein Rommel wordt weer omgetoverd tot een waar sprookje. Kunstenares Anja Jonker heeft flink haar best gedaan om de sprookjesfiguren nieuw leven in te blazen. Zie www.tuinvankapiteinrommel.nl voor meer informatie.

27, 28 en 29 juli: KinderKunst Zomerworkshop bij Madam Art (Heiloo)
Zomerse KinderKunst workshops voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Drie dagen lang kunst maken, leren en lol hebben. Tijdens de workshop leer je tekenen, linosneden, schilderen, beeldhouwen en graffiti spuiten. De workshop wordt afgesloten met een expositie van de kunstwerken voor familie en vrienden. Meer informatie en aanmelden: www.madam-art.nl.

28 juli: Midzomerfair in Langedijk
Bij speelpark De Swaan in Langedijk wordt de Midzomerfair Langedijk georganiseerd. In het speelpark is er volop speel-, klim- en klauterplezier voor de kinderen. Op de gezellige en uitgebreide braderie vind je een scala aan marktkramen waar o.a. brocante, antiek, sieraden, accessoires, speelgoed, kunst en de heerlijkste streekproducten worden verkocht. Voor meer informatie: www.midzomerfairlangedijk.nl.

28 juli en 11 augustus: Roots Market (Bakkum)
Gezellige zomermarkt op Camping Bakkum met food, muziek, (kinder-)activiteiten en vintage. Van 12.00-19.00 uur op Camping Bakkum, Zeeweg 31 Castricum.

28 juli, 4,11 en 18 augustus: Klassiek op het Plein (Heerhugowaard)
Op deze vier zaterdagen geven jonge talentvolle musici gratis openluchtconcerten met klassieke stukken. Vele nationaliteiten, met één gemeenschappelijke passie; muziek brengt mensen samen en verbindt. De concerten vinden plaats van 16.00–17.00 uur op het Coolplein in Heerhugowaard en zijn vrij toegankelijk, reserveren is niet nodig.

29 juli en 26 augustus: Open dag forten in Uitgeest
In Uitgeest zijn twee forten die deel uitmaken van het cultureel werelderfgoed Stelling van Amsterdam: het Fort bij Krommeniedijk (Fort K'IJK) en het Fort aan den Ham. Bijzonder en zo dichtbij. Leuk om eens naartoe te fietsen en een kijkje te nemen.

4 tot en met 7 augustus: Kermis Akersloot

5 augustus: Roots Market (Egmond aan Zee)
Gezellige zomermarkt met food, muziek, (kinder-)activiteiten en vintage. Van 11.00-17.00 uur op Boulevard Noord in Egmond aan Zee.

5 augustus: Op de Segway door de Schoorlse Duinen
Geen duin te hoog voor de Segway X2! Stap samen met de boswachter op dit bijzondere vervoermiddel en ontdek op een sportieve manier de Schoorlse Duinen. Met lage snelheid rijd je over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Segways gebruiken weinig energie en maken weinig geluid. En uit ervaring kunnen de boswachters zeggen dat het gewoon erg leuk is! Meer informatie via Buitencentrum Schoorlse Duinen.

11 augustus: Stiltewandeling Schoorlse Duinen
Echte stilte is zeldzaam geworden, en daarom waardevol. Kom tot rust tijdens een ontspannen wandeling door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur. Door speciale oefeningen train je de zintuigen, om daarna in stilte de Schoorlse Duinen te ervaren. Meer informatie via Buitencentrum Schoorlse Duinen.

12 augustus: Roots Market (Castricum)
Gezellige zomermarkt met food, muziek, (kinder-)activiteiten en vintage. Van 11.00-17.00 uur op Landgoed Duin en Bosch/DOK Castricum, Oude Parklaan 117 in Castricum.

17 tot en met 19 augustus: Egmond op z'n kop
Gedurende deze drie dagen staat Egmond-Binnen op z'n kop. Er is van alles te doen en te beleven, zoals onder andere de grijze markt (braderie) op vrijdag en een wandeling door de Egmondse duinen met een barbecue. Ook is er alle dagen natuurlijk livemuziek in het dorp en zal het tot in de late uurtjes gezellig zijn. Meer informatie vind je op de Facebookpagina 'Egmond op z'n kop'.

19 augustus: Buitendag in de Schoorlse Duinen; Bijen
Zoek de koningin en doe een bijendans op de Buitendag in augustus. De bijen zijn actief met het verzamelen van nectar en maken daar weer honing van. Ontdek welke belangrijke rol bijen spelen bij de groei van bijvoorbeeld fruit en het maken van snoep. Maak van bijenwas je eigen kaars en versier je kaarsstandaard. Knutsel zelf een bijtje en bak aan het einde van de dag je broodje boven de vuurkorf. Meer informatie via Buitencentrum Schoorlse Duinen.

24 tot en met 26 augustus: Akersloot Rock-'n-Roll Street Festival
Akersloot staat dit weekend in het teken van de 50'er en 60'er jaren, onvervalste rock-'n-rollmuziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en zoveel meer. Voor het programma: www.rockenrollstreet.nl.

Maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus: Huttenweek Uitgeest
Het grasveld tegenover windmolen de Kat wordt elk jaar helemaal omgetoverd tot een heus huttendorp, geheel door de kinderen zelf gebouwd. Ze wonen en leven hier gedurende de Huttenweek. Er is een groots programma met in ieder geval een bonte avond. De rest van het programma is nog een verrassing...

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 1 uur geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Eenzijdig ongeluk op N246 bij Starnmeer 2 uur geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 3 uur geleden
Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 4 uur geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 4 uur geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 21 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 28 mrt, 12:00
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 28 mrt, 10:00
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
Digitale krant