Afbeelding
Foto: aangeleverd

Recreatiegebied klaar voor de zomer!

Toerisme Uitgeest

UITGEEST - Nu de zon weer lekker warm schijnt en het water warmer wordt, kan iedereen zich weer prima vermaken in, op of rondom het water. In recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn verschillende zwemplekken waar kinderen en volwassen heerlijk kunnen zwemmen.

Er staan speeltoestellen en een toiletgebouw. Op Dorregeest staat zelfs een friskleurig paviljoen, waar lekkere snacks, belegde broodjes, ijs en drinken te koop is.

Aandacht voor darmbacteriën
De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober. Het zwemwater wordt tijdens het zwemseizoen regelmatig gecontroleerd op aanwezigheid van schadelijke blauwalg, parasieten en darmbacteriën. Darmbacteriën komen meestal niet van nature in het water voor. Ze komen in het water terecht via lozingen van rioolwater of mest. Aan het voorkomen van verontreiniging met darmbacteriën kun je zelf ook een bijdrage leveren. Gewoon door van het toilet gebruik te maken. Voor baby's en peuters zijn er tegenwoordig hippe zwemluiers. Mede daardoor voorkomen we dat het water vervuilt. We willen immers dat de zwemplekken open blijven, zodat iedereen zich in het water kan blijven vermaken. Als er een waarschuwing of zwemverbod nodig is, wordt dat op het desbetreffende strand met een bord bekend gemaakt.

Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl. Ook de zwemwatertelefoon (088 1021300) biedt gratis actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Nieuwe zwemverboden en negatieve zwemadviezen worden tevens gemeld via Twitter @ZwemwaterRUDNHN. Of raadpleeg de zwemwater app.

Het meer uitgebreide artikel vindt u in de komende editie van De Uitgeester. Kijk voor meer informatie op de website www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 15 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 19 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 21 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant