De start bij de ONK Supercup 600 met Nick Vlaar #98 vanaf P2 en Selwin Hamden #14 vanaf P14.
De start bij de ONK Supercup 600 met Nick Vlaar #98 vanaf P2 en Selwin Hamden #14 vanaf P14. Foto: Kees Siroo

Promotie binnen team Edwin Ott motoren

Sport

Selwin Hamden is gepromoveerd naar de Supercup, hij zal nu tegelijk met Nick Vlaar rijden.

Selwin ging zó goed in de ONK Procup 600 dat er is besloten om hem door te schuiven naar de Supercup, dit betekent dat team Edwin Ott motoren twee rijders heeft in de ONK Supercup 600.

Nadat het op de vrijdag nog dreigde te gaan regenen, bleef het zaterdag 18 mei, de wedstrijddag, droog en zonnig met een redelijke temperatuur.

Pech voor Cliff Kloots
Na twee trainingen in de ochtend wist Cliff zich te kwalificeren op de derde positie, achter Nigel Walraven en Danny van der Sluis. De top 3 stond in minder dan 0.2 sec van elkaar. Na een superstart kwam Cliff achter Nigel op de tweede positie door met zeer snelle tijden in de 1:40. Dit ging drie ronden heel goed, Cliff kon Nigel volgen en Danny achter zich houden. Maar in ronde vier ging het mis, de Yamaha YZF-R1 kreeg een elektrisch probleem waardoor er van alles mis ging met de motor. Desondanks wist Cliff met een motor die net aan 130 reed, de schade te beperken door als vijfde te finishen. Cliff was uiteraard not amused.

Hoogste Podium
Nick startte vanaf P2 en ging meteen goed weg, hij heeft de hele wedstrijd op kop gelegen, maar wel met Jeroen Hilster constant in zijn achterwiel. Deze twee maakten het zeer spannend, tot de finish wist Nick Jeroen achter zich te houden. Achter de koplopers waren Frank Nieman, Eduard Troost en Corné Heikamp met elkaar in gevecht, wat voor Corné eindigde met een highsider in uitkomen Strubbenbocht. Frank besteeg het podium op P3, waar Jeroen op P2 en Nick op P1 straalden.

Dikke PR
Selwin, die nu voor het eerst in de Supercup zijn intrede deed, kwam in de trainingen al onder de 1:50 terecht. Hij wist zich te klasseren op een veertiende startpositie. In de wedstrijd was hij met Louis van Wijhe, Anne van Galen, Kirsi Kainulainen, Sander Brons, Reinier Saris en Patricia Kok in gevecht om de negende tot en met de vijftiende plek. Dit was een mooie strijd om te zien. Selwin kwam als twaalfde over de finish met een dikke PR van 1:48.7. Dit belooft wat voor de volgende keer.

Luuk de Ruiter reed wederom zijn wedstrijd met de ONK Supercup 300 in de Procup 600 mee, hij kon eindelijk weer sneller tijden rijden en benaderde elke ronde zijn PR. Dit keer kon hij ook voor zijn concurrent Leon Stolte blijven, hij heeft deze wedstrijd weer veel geleerd en lekker gereden, Luuk eindigde op P1, Leon op P2.

De volgende wedstrijd is in Assen op zaterdag 8 juni, wederom is iedereen welkom om te komen kijken. De toegang is bij de OW Cup gratis en de koffie staat klaar.

Tekst: Karin Ott

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 6 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 11 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 14 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 16 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant