De A-poule
De A-poule Foto: Aangeleverd

Clubkampioenschappen Tafeltennis Alkmaar Zaanstad 2018/2019

Sport Uitgeest

UITGEEST - De eerste Clubkampioenschappen onder de nieuwe naam Tafeltennis Alkmaar Zaanstad zijn nu een feit. Op zondag 20 januari werd er om de eerste beker en titel gespeeld, 20 leden gingen de strijd aan in de sporthal van OBS de Wissel. Er werden twee poules gevormd waarvan de beste vier van ieder poule doorgegaan zijn naar de volgende ronde. De grootste verrassing en ook wel mooiste partij, werd verzorgd door Dimitry van der Park tegen Wim Baltus. Met zijn 18 jaar en pas twee jaar bij de club wist hij met waanzinnige rally's en bijna onmogelijke smashes te winnen. In de volgende ronde in de A-poule zette hij Henk Spoelstra in 5 games opzij, welke binnen de club de hoogste rating heeft en in de 4 voorafgaande jaren Clubkampioen is geweest, toen deze nog Tafeltennisvereniging Uitgeest heette. Helaas werd Dimitry dit jaar de finale plek door Patrick Rasch niet gegund.

Jelle van Werkhoven timmert al langer aan zijn tafeltenniscarrière en er zijn weinig spelers binnen de club die een antwoord hebben op zijn snelheid en vastigheid. Hij ging dus ook zonder een partij te verliezen door naar de finale, waar hij op Patrick trof. Patrick leek in eerste instantie Jelle van tafel te spelen en won de eerste twee games, maar toen ging het iets minder en Jelle was meer aanvallend en maakte minder fouten en stelde in de laatste 3 games het kampioenschap in de A-poule zeker.

In de B-poule was het even verrassend. Dennis Janssen voormalig Clubkampioen strandde dit jaar op de derde plek. In de finale streden Peter Middel en Nico Baltus voor het eerst in hun carrière om de eerste plek. Ze gingen beide gelijk op met toch wel verschillende speelstijlen. Ze hadden het moeilijk met elkaar en Nico raakte er net iets meer en iets sneller aan Peter gewend dan andersom, waardoor hij uiteindelijk met de beker voor de eerste plek in zijn sporttasje kon stoppen.

Het hele festijn werd gezellig onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten.

Ook zin om het een keer uit te proberen kom op maandag en donderdag vanaf 20:00 Uur langs in de speelzaal van OBS de Wissel, De Hoop 3 in Uitgeest.

De B-poule
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 3 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 7 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00