Afbeelding

FC Uitgeest vindt de weg omhoog

Sport

Na de "wake up call" nederlaag tegen DSOV heeft FC Uitgeest, na de overwinning van vorige week, definitief de opgaande lijn te pakken. Na de puike winst op AFC'34 uit Alkmaar bezet de Uitgeester formatie nu de vierde plaats op de ranglijst. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop, namelijk tegen Hillegom en FC Boshuizen, kan bij goede resultaten zelfs top drie mogelijk zijn. Voorwaarde is wel dat wisselvalligheid minder vat krijgt op het spel en dat de belangrijkste ingrediënten van de twee overwinningen namelijk: passie ,strijd en zelfvertrouwen, een vaste plaats op het menu krijgen. Ook afgelopen zondag waren dat de succesfactoren. Veel ging er fout maar altijd was er de wil om het duel aan te gaan en naar voren te spelen. En daar staat dan gelukkig voor FC Uitgeest spits Max Dekker die ook vandaag weer met twee goals bepalend was voor de 0-2 overwinning.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken. Opvallend daarin is de rol van Jordy Duijn. Jordy is nou niet bepaald de voetballer die voor Sint Nicolaas de "wondersloffen van Sjakie" heeft gekregen maar zijn voortdurende en onophoudelijke wil om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken in de opbouw is belangrijker dan menigeen denkt, Daarnaast stond hij ook nog eens met een assist aan de basis van de tweede treffer.

De ploeg uit Alkmaar startte voortvarend en was in de 9e minuut via Sluis al dicht bij een treffer. Gelukkig stond doelman Sem Bleeker op de goede plaats. Langzaam nam FC Uitgeest het heft in handen en kwam verdiend in de 19e minuut op voorsprong. Een razendsnelle combinatie tussen Max Dekker en Jorn Brouwer (die twee beginnen elkaar steeds beter te vinden) werd fraai afgerond door Max Dekker.0-1. Eentje uit het "boekkie" zeggen ze dan. AFC'34 kwam in de 30e minuut bijna op gelijke hoogte maar gelukkig voor de gasten belandde een hard en laag schot van uitblinker Yilmaz op de paal.

In de tweede helft ging de ploeg uit Alkmaar fel op jacht naar de gelijkmaker. Toch waren de beste kansen voor FCU. Zo was eerst in de 51eminuut de vandaag weer sterk spelende Mats Idema met een kopbal dicht bij een tweede treffer en vervolgens bedacht Jorn Brouwer een hoogstandje door de bal fraai in de loop aan te nemen en vervolgens een "stiffie" te geven waar keeper Keijzer nog maar net bij kon.

De beslissing viel in de 72e minuut alsnog. Jordy Duijn kopte in het strafschopgebied de bal door naar Max Dekker die niet aarzelde en de bal, zonder dat deze de grond raakte, het doel in kegelde. 0-2.

AFC'34 begon daarna aan een wanhoopsoffensief en zette FC Uitgeest stevig met de rug tegen de muur. Maar met soms kunst en vliegwerk, zo haalde Stan Vrouwe in de 87e minuut een bal van de lijn, werd de nul achterin gehouden. Al met al een verdiende overwinning tegen een niet zo eenvoudige tegenstander. Volgende week tegen Hillegom maar niet uitglijden over de spreekwoordelijke en na de wedstrijd letterlijke vlaai, die in het kader van de verloting "Waar schijt de koe" op het veld gedeponeerd gaat worden. Althans dat laatste is wel de bedoeling maar je weet maar nooit.

De Afvallende Bal

Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 1 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.