Afbeelding
Foto: Aimée Kniese

FC Uitgeest lijkt klaar voor de competitie

Sport

UITGEEST - Goed, degelijk, geduldig, zonder fratsen, saamhorig en opofferend, met zelfvertrouwen en vooral ook (weer) met vreugde. Zomaar wat kwalificaties die mij te binnen schoten, daar op die prachtige tribune van HSV in Heiloo waar FC Uitgeest de derde bekerwedstrijd en tevens laatste serieuze partij voor aanvang van de competitie afsloot met een puike 0-3 overwinning.

Daarmee mag het, net als vorig seizoen het geval was, verder bekeren en dat staat vast weer garant voor een paar leuke wedstrijden. Is daarmee de hand van de nieuwe trainer Ton Pronk te herkennen? Moeilijk te zeggen maar er zijn wel al wel nuanceverschillen te herkennen. Er lijken wat meer zekerheden ingebouwd, wat niet vreemd is in deze fase, want er is bijvoorbeeld met het wegvallen van Sven Koning, Jelle Hopman, Emiel Sinnige en vooral ook Paul Groen wel wat ingeleverd. In het centrum is aanvoerder Stan Vrouwe nu gekoppeld aan nieuwkomer Daan Hamaker. Een duo dat met de wedstrijd beter op elkaar ingespeeld raakt. Op doel deed, in ieder geval in deze wedstrijd, Sem Bleeker het vandaag meer dan goed getuige een paar honderd procent reddingen. De backplaatsen worden voorlopig ingevuld met Mike Beentjes op rechts en Dennis de Wit op links.

Daar ligt nog wel wat huiswerk voor de trainer want Dennis de Wit had een sterk seizoen op rechts. Op het middenveld is het nog een beetje zoeken naar de juiste positieverdelingen maar daar zal de trainer gezien de kwaliteiten van Tinus Putter, Kick Smit en Mike Olgers wel uitkomen. Voorin zijn er met de sterke nieuwkomer Max Dekker en de zich goed ontwikkelende Bram Dekker in combinatie met Jordy Duijn, de teruggekeerde Lester Half, Mark Dijkkamp en Jorn Brouwer alleen maar opties bijgekomen. Het eerste kwartier van de wedstrijd leken de spelers van beide teams meer te genieten van het heerlijke najaarszonnetje dan energie te steken in een lekker potje voetbal. In de 24e minuut was het eerste echt gevaarlijke moment. Spits Meijer vond echter alleen voor keeper Sem Bleeker niet de juiste formule. Bleeker wel. FC Uitgeest zette daar in de 41e minuut pas wat tegenover met een mooi schot van Tinus Putter tegen de paal. Drie minuten later was het toch raak voor de gasten al was daar wat hulp bij van de scheidsrechter die makkelijk een strafschop gaf aan FCU. Daar had Jorn Brouwer geen boodschap aan. 0-1 Vlak voor rust was het bijna toch weer gelijk via Kaandorp maar wederom was Bleeker meester over de situatie.

Direct na rust stelde FCU orde op zaken. Een slechte uittrap van de keeper kwam bij Mike Olgers die slim Jordy Duijn bediende, Die wist daar wel raad mee. 0-2. In de 55e minuut gooide Max Dekker met een fraaie actie tegen zijn oud-ploeggenoten de wedstrijd op slot. 0-3. Geduldig speelde FC Uitgeest de wedstrijd daarna uit. Zo kan er zondag met een gerust hart worden afgereisd naar NVC. Vorig jaar voorspelde ik (is ook uitgekomen) top vijf. Dit jaar leg ik de lat hoger. Top drie en een periodetitel moet mogelijk zijn maar dan wel als het blijft zoals het vandaag was: goed, degelijk, geduldig, zonder fratsen, saamhorig en opofferend, met zelfvertrouwen en vooral ook (weer) met vreugde. De Afvallende Bal wenst jullie een goed seizoen. (De Afvallende Bal) FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Vrouwe, Hamaker, de Wit, Putter, Brouwer (81e B.Dekker), Smit, M.Dekker (77e Dijkkamp), Olgers, Duijn (59e Half).

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 8 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 13 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 16 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant