Ruben en Stef van den Berg (pupillen van de week) met Bakkum en Krookspeler Paul Roos.
Ruben en Stef van den Berg (pupillen van de week) met Bakkum en Krookspeler Paul Roos. Foto: Marianne Jonker

FC Uitgeest beleeft matige zondag

Sport Uitgeest

Overigens ook niet zo erg voor een keer. De ploeg van de scheidende trainer Florian Wolf heeft dit seizoen genoeg mooie dingen laten zien en was vaak strijdvaardig. Tegen AFC'34 was daarvan niet zo heel veel terug te zien met een logische 1-2 nederlaag als gevolg. Daarmee lijkt het seizoen zo'n beetje gespeeld en zal het vizier gericht worden op ICGT en het volgende seizoen. ICGT omdat de wat jongere spelers van de selectie nu misschien kunnen en mogen deelnemen aan het dit jaar bijzonder sterk bezette internationale jeugdtoernooi. Zeg nou zelf, wie wil er nu niet in de openingswedstrijd van het toernooi spelen tegen het grote Manchester United? Aan de andere kant moet het niet aflopen zoals in het liedje van André Hazes die de naderende sluitingstijd van de kroeg aankondigt: "Het is tijd, de hoogste tijd. U wordt weer bedankt voor een avond gezelligheid".

FC Uitgeest moest het op het laatste moment doen zonder spits Lester Half die in de warming up afhaakte met een blessure. Een aderlating omdat hij juist de afgelopen weken weer aantoonde een neusje voor de goal te hebben. In zijn plaats speelde Jorn Brouwer. Bij tegenstander AFC'34 was het de afgelopen tijd rumoerig. Wel of geen verhuizing van de zondag naar de zaterdag? Spelers die wel of niet blijven? Overigens lijkt het erop dat de club gewoon op zondag blijft spelen. In ieder geval zijn er sinds het rumoer uitbrak veel punten gepakt. Tegen FCU speelde de ploeg ook weer fris en vooral fanatiek. Het leverde in de 18e minuut een voorsprong op, zij het dat het schot van Yilmaz geholpen werd door een Uitgeester been.0-1. Het was de thuisclub die daarna aandrong en de inspanningen beloond zag, na goed met het hoofd terugleggen van Paul Groen, met een treffer van Jordy Duijn.1-1

Het was daarna vooral AFC'34 dat gevaar stichtte. Na vermeend onreglementair tegenhouden van Paul Groen besloot scheidsrechter van den Hoed de bal op de stip te leggen. Smal van AFC'34 dacht wel even te scoren maar zijn inzet werd knap gehouden door "penalty-killer" Paul Roos.

In de tweede helft was het toch raak. Wederom Yilmaz scoorde na een prachtige combinatie waarbij de verdediging van FC Uitgeest geraffineerd uit elkaar werd gespeeld. 1-2. Het leed werd alleen maar groter toen Jelle Hopman in de 87e minuut voor de tweede keer dit seizoen tegen een rode kaart aanliep. Overigens een paar minuten later gevolgd door Dihalu van AFC na een onbezonnen actie op Stan Vrouwe. Zo bleef het 1-2 en zal FC Uitgeest zich moeten realiseren dat "het café gaat nog niet dicht gaat" en de tekst "Dag mevrouw, dag mijnheer, u komt hier toch weer" ook luidkeels moet worden meegezongen. Met nog drie wedstrijden te gaan verdienen club en trouwe supporters dat in ieder geval.

Door: De Afvallende Bal

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Paul Roos

Hij keek middenvelder Stefan Smal van AFC'34 maar eens recht in de ogen voordat hij zijn aanloop nam. Zag de aarzelende blik van een speler die een strafschop moest nemen en nog geen plan had. Paul wel. Op het moment van schieten wist hij het, dook naar de rechterhoek en ranselde de bal uit het doel. Penalty gestopt! 

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 7 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 11 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 15 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant