Bo Smit
Bo Smit Foto: Aangeleverd

Teleurstellend optreden FC Uitgeest Vrouwen 1

Sport Uitgeest

De vrouwen van Uitgeest mochten zondagmiddag in een heerlijk zonnetje thuis aantreden tegen de huidige nummer twee in de competitie, Vitesse 22 VR1. Bij de uitwedstrijd had Uitgeest een pijnlijke nederlaag opgelopen, waardoor het team erop gebrand was thuis wel een goede pot neer te zetten.

Uitgeest begon goed aan de wedstrijd en speelde gedisciplineerd. Dit leverde al snel de voorsprong op voor de thuisploeg. Na goed opkomen van rechtsback, Roos Vrouwe, kon Sanne Kaandorp de bal panklaar neerleggen voor Bo Smit, die zo de openingstreffer maakte. 1-0. Uitgeest gaf deze voorsprong zelf uit handen toen Kelly Selvius de bal wilde terugkoppen op keepster Danique van Weelden, die daar niet op had gerekend en de aanvoerder zo haar eigen keepster passeerde, 1-1. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Niet lang na het eigen doelpunt kreeg Uitgeest een hoekschop, wat de aanvoerder de gelegenheid gaf haar fout goed te maken. Anouk de Goede wilde hier wel aan meewerken en gaf een bal precies op maat. Kelly kopte deze bal venijnig hard tegen de touwen, waarmee ze haar team weer op voorsprong zette, 2-1. Helaas ging Uitgeest niet rusten met deze tussenstand. De scheidsrechter speelde een belangrijke rol met een paar dubieuze beslissingen, waaronder het geven van een penalty voor hands in de 16m. Vitesse liet deze kans niet onbenut, wat een ruststand opleverde van 2-2.

De tweede helft liet een totaal andere wedstrijd zien. Al in de eerste minuut had Vitesse op voorsprong kunnen komen, maar dit werd Uitgeest toen nog bespaard. Helaas zorgde dit niet voor beter spel vanaf de kant van Uitgeest. Aanvallend had Uitgeest weinig meer in te brengen en het werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft. De beoogde tactiek kon Uitgeest conditioneel niet opbrengen, waar Vitesse dit wel kon. Door de vermoeidheid begon Uitgeest meer individuele fouten te maken en wist het team zich niet meer te herpakken. Dit leverde Uitgeest maar liefst vier tegendoelpunten op in de laatste twintig minuten met een eindstand van 2-6 als gevolg. Op basis van de tweede helft was Vitesse dan ook de verdiende winnaar.

Uitgeest heeft nu één week rust en mag daarna op 22 april thuis aantreden tegen de koploper. Hopelijk trekt Uitgeest lering uit deze slechte wedstrijd en weet het zichzelf te revancheren tegen ADO'20.

Woman of the Match:
Bo Smit. In tegenstelling tot het overgrote deel van haar teamgenoten, conditioneel ijzersterk. Ze verstoorde vaak de opbouw van de tegenstander en bracht aanvallend de nodige pit met een doelpunt als resultaat.

Bron en foto: FC Uitgeest

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 8 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 12 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00