FC Uitgeest tegen SDO
FC Uitgeest tegen SDO Foto: Joyce Duijn

'Cupfighter' FC Uitgeest uitgeschakeld

Sport Uitgeest

Cupvoetbal associeer ik van jongs af aan met de Engelse FA Cup. Een zaterdag in mei, een vol Wembley, samenzang van twee supportersgroepen en de parade langs de spelers van The Duke of York nu tegenwoordig Prins William, Hertog van Cambridge. Daaraan voorafgaand altijd de verrassingen. Eén van de grootste ooit was in januari 1989 de winst van een klein amateurclubje, Sutton, op de dan grote Premier League club Coventry. Het team onder leiding van de leraar Engels Barrie Williams wint met 2-1 en is in één klap legende geworden.

Die roem gaat in Nederland aan FC Uitgeest voorbij maar een kleine stunt had er ingezeten op een prachtige voetbalavond op donderdag 29 maart 2018 waarop in een prachtige ambiance met een kleine duizend toeschouwers langs de lijn- waarvan enige honderden uit Baarn voorzien van trommels, vlaggen en vuurwerk- met 0-1 nipt werd verloren van hoofdklasser SDO.

Natuurlijk had SDO de betere spelers, waren de spelers scherper in de duels en bleek het achteraf uiterst efficiënt met de kansen te zijn omgegaan, maar de thuisploeg zette daar een tomeloze energie tegenover en had op basis daarvan meer verdiend.

F.C. Uitgeest startte met de herstelde Sven Koning weer in het doel en Jelle Hopman op de backplaats omdat zijn schorsing niet telde voor de KNVB beker. Bijna was er de droomstart voor FCU. Al in de 1e minuut lag de bal achter de verbouwereerde keeper van der Meer nadat Mike Olgers de bal tegen de paal had geschoten en Jordy Duijn de terugspringende bal in het doel schoof. Echter één van de door de bond aangestelde grensrechters meende buitenspel geconstateerd te hebben. Helaas.

Vijf minuten later was er de domper. Een voorzet van de rechterkant werd op de rand zestien in één keer op de pantoffel genomen door Snijders. Een actie die doelman Sven Koning dermate verraste dat hij met bal en al in het doel vloog.0-1

F.C. Uitgeest wist wat het te doen stond. Beheerst maar vastberaden trok het ten aanval met kleine kansjes tot gevolg. In die fase bleek echter al de mate van georganiseerdheid van SDO. Steeds moeilijker werd het voor FCU om de vrije man te vinden, laat staan een gaatje te vinden in de afweer. Trainer Florian Wolf besloot voor de tweede helft om de topscorer van het afgelopen seizoen en inmiddels teruggekeerde Lester Half te brengen. Uitgerekend hij was het die in de 59e minuut een unieke kans kreeg op de gelijkmaker. Alleen voor keeper van der Meer gaf hij deze echter de kans op een "superparade". F.C. Uitgeest drong aan terwijl SDO niets anders deed dan tegenhouden, wat ze overigens zeer bekwaam of met enig geluk deden. Zo bleef het 0-1 maar konden de spelers na afloop een mooi herinnering stoppen in de koffer waarop staat "mooie levensherinneringen". Haal het later nog maar eens tevoorschijn en je zult trots zijn dat je erbij was. Geldt trouwens ook voor ons toeschouwers.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, de Wit, Groen, Vrouwe (79e Sinnige), Hopman, Putter, Smit (45e Half), Olgers, Dijkkamp (71e Yeboah), J.Duijn, Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Paul Groen

Het was typisch een wedstrijd voor hem. Steeds weer slaagde hij erin om tegen het sterke SDO het woord "afweer" letterlijk vorm te geven. Mede dankzij hem kregen de gasten eigenlijk niet eens zoveel kansen. Complimenten namens de jury. Paul gefeliciteerd.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 2 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 uur geleden
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld gisteren
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank gisteren 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 20 apr, 10:00
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 19 apr, 16:00
Digitale krant