Woman of the match: Roos Vrouwe
Woman of the match: Roos Vrouwe Foto: Aangeleverd

Vrouwen Uitgeest winnen ondanks missende scherpte

Sport Uitgeest

Ondanks de kou en gure wind werd zondag 18 maart gewoon gevoetbald, met een wedstrijdbal gesponsord door Klusjes Jan. De tegenstander, VSV VR1, was zonder wisselspelers gekomen en leek niet veel zin te hebben om te spelen in de kou. Pas tien minuten voor aanvang van de wedstrijd kwamen zij zich warmlopen op het veld.

Uitgeest koos ervoor de wedstrijd te starten met tegenwind. Dit betekende gelukkig niet dat de bal vooral op de helft van Uitgeest was, want het thuisspelende team was voornamelijk aan het aanvallen. Toch leverde dit weinig op in de eerste helft. Waar de aanvallers vorige week nog vlijmscherp waren, ontbrak deze wedstrijd de scherpte bij de voorhoede van Uitgeest. Kans na kans bleef onbenut, waardoor VSV de score mocht openen. Een hoekschop krulde door de wind zo in de verre hoek, 0-1. Gelukkig keepte Danique van Weelden verder attent. Ze kwam een aantal keer goed ver uit haar doel, waarmee zij de aanvallers van VSV te slim af was en meer tegendoelpunten wist te voorkomen. Uitgeest had ondanks de achterstand en tegenwind wel het betere spel en bleef kansen creëren. Na ruim een half uur werd zij eindelijk beloond. Een hoekschop van Anouk de Goede werd door Bo Smit vanaf de achterlijn teruggelegd op het hoofd van de meegekomen Kelly Selvius, welke zo de 1-1 kon binnenkoppen. Met deze gelijke stand gingen de teams de rust in.

Sophie Walsmit meldde zich in de rust in de kleedkamer van Uitgeest, omdat Floor Glorie tijdens de wedstrijdbespreking onwel was geworden en de trainer geen risico wilde nemen.

De tweede helft begon Uitgeest met de wind in de rug, waar zij de eerste minuten duidelijk aan moest wennen. Toen Uitgeest eindelijk gewend was aan de wind, kon het weer kansen gaan creëren. Een goede doorbraak op rechts, met als eindstation Lotte Smit, betekende de voorsprong voor Uitgeest, 2-1. Deze gaven zij ook niet meer uit handen. Invaller Sophie Walsmit en middenvelder Manon Oudejans brachten met hun beheerste en begaafde techniek rust in het spel. Dit was precies wat Uitgeest nodig had om de score in de laatste paar minuten verder uit te breiden. Sophie deed het voorbereidende werk bij de derde goal, waarna Bo de steekpass kon geven aan Daniëlle Kortekaas, die keurig afrondde, 3-1. De laatste treffer kwam op naam van Bo Smit, die vandaag niet altijd even gelukkig was, maar op de lange bal van Tanja Langendijk toch een goed antwoord had en zo ook haar doelpuntje wist mee te pikken, 4-1.

Het was een wedstrijd van de gemiste kansen, die Uitgeest uiteindelijke wel ruim wist te winnen, maar waar het veel meer uit had moeten halen. Volgende week speelt Uitgeest om 14:00 uur uit tegen SVA. Hopelijk heeft de voorhoede dan weer haar scherpte terug.

Woman of the Match: Roos Vrouwe. Niet voor het eerst dit seizoen. Haar rust aan de bal, sterke duelkracht en goede timing maken haar tot een belangrijke vaste waarde in dit team en de uitblinker van deze wedstrijd.

Bron en foto: FC Uitgeest

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 14 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 18 uur geleden
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 20 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00