Kevin Blom bij FC Uitgeest
Kevin Blom bij FC Uitgeest Foto: Vincent Bloothoofd

Geef kinderen hun spel terug!

Sport Uitgeest

FC Uitgeest deelt zaterdag 23 september op de eerste competitiedag appels uit aan de ouders. Onder het motto 'Ouders appel in de mond: beter voor het spel én gezond', willen ze het spel teruggeven aan de kinderen. De KNVB ondersteunt het initiatief. Het sluit naadloos aan bij de aanpak die ze hebben gekozen om meer plezier en minder gedoe te creëren. Topscheidsrechter Kevin Blom komt mee appels uitdelen en zijn ervaringen met de ouders en coaches delen.

Veel verenigingen kampen met problemen. Kinderen die gedrag vertonen dat niet wenselijk is, maar ook ouders die zich langs de lijn misdragen. Het is belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen, zonder de druk van ouders te ervaren. Al enige tijd is FC Uitgeest aan het bekijken hoe ze de sfeer op en langs het veld kunnen optimaliseren. Pedagoog Marcel van Herpen – auteur van het boek 'Ik, de coach' begeleidt hen hierbij.

Op de eerste competitiedag worden alle ouders – ook van de tegenpartijen – uitgedaagd om niets te zeggen en goed te kijken wat er gebeurt. Kinderen kunnen last hebben van een opmerking van de trainer, ze kunnen bang zijn van de tegenstander, ze kunnen een beetje griep hebben, last van een blessure, etc. Natuurlijk moeten kinderen uitgedaagd worden en aangemoedigd. Maar tijdens het spel, moet het spel van de kinderen zijn. Een coach mag coachen, maar ouders moeten zich realiseren dat hun invloed vaak beperkt is en – als ze niet opletten op wat ze zeggen – ook nog negatief kan zijn.

Het jaarthema van FC Uitgeest is 'Sportief Presteren'. Dat betekent dat er steeds wordt gekeken of kinderen het naar hun zin hebben en lekker in hun vel zitten bij de club. Maar ook dat kinderen kunnen presteren op hun eigen niveau. Plezier bevordert de prestaties en prestaties bevorderen het plezier. De KNVB is enthousiast over het initiatief. Het sluit naadloos aan bij de aanpak die ze hebben gekozen om meer plezier en minder gedoe te creëren.

Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 3 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 5 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 19 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 23 uur geleden
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams gisteren
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Te zien is de personenauto, via de provincialeweg op het naastgelegen fietspad beland.
Ernstig ongeluk op N203 bij Uitgeest 26 mrt, 11:08
Digitale krant