Foto: Marianne Jonker
Foto: Marianne Jonker

Overleg over onderzoek naar nieuwe ijsbaan

Politiek Uitgeest


Op uitnodiging van wethouder Anke de Vink-Hartog kwam een groep van dertig omwonenden van het Huttenweekterrein woensdag naar het gemeentehuis. De wethouder had hen als eerste uitgenodigd voor overleg na hun reacties op het besluit van de gemeenteraad op 29 juni 2017 om het Huttenweekterrein aan te wijzen als voorkeurslocatie voor de nieuwe ijsbaan en bovendien te onderzoeken of die in asfalt kan worden uitgevoerd. In een vervolgstadium gaat de wethouder in gezamenlijk overleg met de omwonenden, de IJsclub Uitgeest en Stichting Uitgeester en Akersloter Molens (SUAM).

De gemeenteraad wil verder onderzocht hebben of het mogelijk is het terrein van de Huttenweek een 333 of 400-meter ijsbaan in te richten, uit te voeren in asfalt. Dat laatste zou het mogelijk maken om de baan buiten de vorstperiode ook als skeelerbaan te gebruiken. Het onderzoek moet ook uitwijzen waar een clubgebouw voor de ijsclub kan komen en hoe parkeervoorzieningen kunnen worden ingepast.

De omwonenden lieten de wethouder weten zich vooral zorgen te maken over de mogelijke verharding van de ijsbaan, die dan ook als skeelerbaan kan worden gebruikt. Zij vrezen dan veel overlast 'het hele jaar door' vanwege gevaarlijke verkeerssituaties, parkeren, lawaai en hangjeugd. Dit nog afgezien van het verlies aan landschappelijk schoon. De omwonenden zien liever geen ijsbaan op het Huttenweekterrein verschijnen en kwamen met verschillende alternatieve locaties voor de ijsbaan, maar de wethouder maakte de aanwezigen duidelijk dat zij nu eenmaal een opdracht heeft van de gemeenteraad om de mogelijkheden op het Huttenweekterrein te onderzoeken. Zij onderstreepte dat zij in gezamenlijk overleg met de omwonenden, de IJsclub Uitgeest en SUAM gaat onderzoeken welk ontwerp voor een baan op deze locatie op draagvlak kan rekenen. De omwonenden krijgen een uitnodiging voor dat volgende overleg.

Wat ging vooraf?

Op 8 december 2016 heeft de gemeenteraad besloten om op een deel van de locaite van het huidige ijsbaanterrein een Integraal Kind Centrum in te richten. Als gevolg van dat besluit werd het noodzakelijk om in het dorp een nieuwe plek voor de ijsbaan te vinden.

Bron: gemeente Uitgeest

Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 3 uur geleden
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 5 uur geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 23 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 19 apr, 12:00
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 apr, 10:00
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Digitale krant