<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=6338928&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo uitgeester.nl
Palingroker al 50 jaar in dienst bij Dilvis
(foto's: Vincent Bloothoofd)
Palingroker al 50 jaar in dienst bij Dilvis (foto's: Vincent Bloothoofd) (Foto: Vincent Bloothoofd)
Akersloot

Demonstratie Palingroken druk bezocht

  Landbouw / Visserij

Op zaterdag jongstleden had Vishandel Dilvis in Akersloot haar deuren open gezet om bezoekers kennis te laten maken met het roken van paling. Het was zeer informatief en de belangstelling voor dit oude ambacht was groot. Ook veel kinderen waren nieuwsgierig naar hoe dat nou gaat.

Alle producten worden bij Dilvis op een ambachtelijke manier verwerkt. Er wordt nog steeds gerookt met vuur en eikenhout. De houtjes worden met de hand gehakt en ook het fileren van vis gaat niet machinaal. Er was een prijsvraag om het gewicht van een grote gerookte paling te raden (zie foto). Er kon ook gerookte zoetwater vis geproefd worden. De heerlijk vers gerookte vis viel blijkbaar goed in de smaak gezien het constant volle winkeltje. 

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=6338928&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=6338930&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=6338929&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>