Burgemeester Verkleij met de gedecoreerden: in het midden Dick Zonneveld en rechts Teun Jonker. De heer Kees den Boer staat niet op de foto maar kreeg ook een lintje.
Burgemeester Verkleij met de gedecoreerden: in het midden Dick Zonneveld en rechts Teun Jonker. De heer Kees den Boer staat niet op de foto maar kreeg ook een lintje. Foto: Gemeente Uitgeest

Drie Uitgeesters krijgen koninklijke onderscheiding met Lintjesregen

Human Interest Uitgeest

Burgemeester Wendy Verkleij heeft vrijdag 26 april de eer gehad om namens de Koning aan drie inwoners een koninklijke onderscheiding uit te reiken. De heren Kees den Boer, Teun Jonker en Dick Zonneveld hebben een lintje opgespeld gekregen. Zij zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In stijl heeft de burgemeester de heren Jonker en Zonneveld zelf opgehaald in een koets. De heer den Boer kon niet bij de Lintjesregen zijn vanwege gezondheidsredenen; de burgemeester is na de bijeenkomst met de koninklijke onderscheiding naar hem toe gegaan om hem te decoreren.

Koningsdagontbijt

Een dag later was het tijd voor het traditionele Koningsdagontbijt. Hiervoor waren alle gedecoreerde inwoners van Uitgeest uitgenodigd. Ongeveer zeventig personen kwamen van 9.00-10.00 uur ontbijten in het gemeentehuis. Aansluitend was op het plein voor het gemeentehuis de aubade met ondersteuning van de Uitgeester Harmonie.

De gedecoreerden zijn:

De heer C.L. den Boer
De verdiensten van de heer Den Boer liggen op het vlak van de wetenschap, in het bijzonder bij de biologie en studie naar sieralgen. Hij is uitgegroeid tot een internationale autoriteit in dit aandachtsgebied. In 1999 was de gedecoreerde betrokken bij de oprichting van de Nederlandse Sieralgenwerkgroep. De heer Den Boer heeft de website van de werkgroep (www.desmids.nl/index2.html) opgezet. Deze site is met onder andere de rubriek 'sieralg van de maand' tot een zeer betrouwbare en gewaardeerde informatiebron uitgegroeid. De site wordt elke maand vele duizenden keren geraadpleegd door wetenschappers, waterbeheerders en amateur-microscopisten van over de hele wereld. De aanvraag voor deze Koninklijke Onderscheiding werd ruim ondersteund door vele internationale wetenschappers.

De heer T.G. Jonker
De heer Jonker heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de medemens, in het bijzonder op het gebied van wonen en de kerk. Hij was bestuurslid en voorzitter van woningstichting Sint Agnes in Heemskerk, secretaris van stichtingsbestuur De Zwaan en is momenteel gedelegeerd voorzitter van het parochiebestuur van de Rooms-Katholieke Kerk in Uitgeest. De gedecoreerde heeft zich jarenlang ingezet voor de Laurentiuskerk in Heemskerk en dan in het bijzonder voor het herstel en de eeuwviering van de Laurentiuskerk. Met vele anderen slaagde hij erin de restauratie van de buitenzijde, het interieur en de pastorie te voltooien.

De heer T.J. Zonneveld
De heer Zonneveld is al ruim 22 jaar vrijwilliger bij de Stichting Uitgeester Senioren en de S.O.O.S, een vereniging die activiteiten ontplooit voor ouderen. Hij zet zich al die jaren belangeloos in voor de Uitgeester samenleving. Met name zijn inzet om senioren nog actief te laten zijn is prijzenswaardig. Hij is vijf dagen per week in dorpshuis De Zwaan te vinden om daar te ondersteunen bij activiteiten en in het bijzonder biljartactiviteiten. Inkoop, organisatie ondersteuning, opruiming en schoonmaak; de heer Zonneveld verzorgt het geheel. In 2011 nam de gedecoreerde de organisatie van het 50-jarig bestaan van Soos op zich. In de afgelopen jaren leverde hij tevens een grote bijdrage aan de totstandkoming van dorpshuis De Zwaan, in het bijzonder voor de biljartzaal.

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 5 minuten geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 4 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 6 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 20 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest gisteren
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant