Afbeelding

Cursussen georganiseerd door Bibliotheek IJmond-Noord en SeniorWeb Korte cursus Werken met 'de cloud'

Human Interest Uitgeest

Gratis cursus 'Werken met de digitale overheid'

REGIO - Heeft u al een DigiD? Een afspraak maken bij de gemeente om uw paspoort te verlengen? Een zorg- of huurtoeslag aanvragen? Dat kan vaak alleen nog maar via de computer. En u heeft er een DigiD voor nodig. In de cursus 'Werken met de digitale overheid' leert u hoe u dat allemaal kunt doen, en u maakt meteen een DigiD aan.

De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur, van 09.30-11.30 uur. De eerste les is op maandag 6 maart. De volgende lessen zijn op maandag 13, 20 en 27 maart. Om mee te kunnen doen, moet u wel al een beetje kunnen internetten. Deelnemen aan de cursus is gratis, bij inschrijving vooraf. Cursuslocatie: bibliotheekvestiging Beverwijk, Kerkplein 5. Voor inschrijving kunt u terecht bij de klantenservice in de bibliotheek van Beverwijk (Kerkplein 5) of Heemskerk (Maerten van Heemskerckplein 3) of op www.bibliotheekijmondnoord.nl. Maximum aantal deelnemers: 8.

Workshop Orde op uw pc
In Beverwijk start SeniorWeb op maandag 6 maart a.s. om 14.00 uur de tweedelige workshop 'Orde op uw pc.' In twee lessen van twee uur (les 2: 13 maart) leert u over handig gebruik van mappen en bestanden. Gebleken is dat veel mensen daar moeite mee hebben. De workshop geeft antwoord op vragen als: Waar staat wat en hoe houd ik het overzicht? Hoe kan het dat ik een bestand kwijt ben en hoe vind ik het terug? Maximum aantal cursisten: 8. Locatie: bibliotheekvestiging Beverwijk, Kerkplein 5. Bezoek voor meer info en inschrijving de openbare bibliotheek of schrijf u in via de website www.bibliotheekijmondnoord.nl.

Tweedelige cursus 'Werken met de cloud'
Op dinsdag 7 maart a.s. start de tweedelige cursus Werken met 'de cloud.' (Les twee is op 14 maart). U leert wat de cloud nu eigenlijk is en welke cloud-diensten er zijn. Ook de cloud-dienst One Drive van Microsoft komt ter sprake. Wat kunt u daarin bewaren en waarom zou u dat doen? En hoe kunt u uw gegevens met behulp van One Drive synchroniseren op al uw apparaten? Ook komt aan de orde hoe veilig het werken ermee is en wat de kosten zijn van het gebruik ervan. Maximum aantal cursisten: 8. Lestijden: van 14.00 -16.00 uur. Locatie: Baptistenkerk, Maerten van Heemskerckstraat 43, Heemskerk. Kom voor meer info en inschrijving naar de openbare bibliotheek of schrijf u in via de website www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie daar de Agenda). Deze workshop is voor u georganiseerd door SeniorWeb in samenwerking met Bibliotheek IJmond Noord. Deelname aan de cursus bedraagt € 20,-.

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 1 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 4 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 9 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant