Afbeelding
Foto: Facebookpagina 'Waar is Kees?'
video

Kees, kom nou thuis!

Algemeen Akersloot

Marit Agter uit Akersloot mist haar Kees. De zwarte labrador nam op 20 april tijdens een wandeling de benen. Nog een paar keer is hij gespot in de omgeving, maar al ruim vier weken is het angstig stil. Mogelijk is hij dood en nog niet gevonden, maar waarschijnlijker vindt ze het dat hij bij iemand thuis gehouden wordt, zo is te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Honderden flyers hangen er in Akersloot en omgeving, er is een speciale Facebookpagina en vrijwilligers zoeken massaal naar Kees. Maar Kees, een zwarte labrador-kruising, lijkt spoorloos verdwenen. Marit Agter (38) uit Akersloot wil heel graag weten waar haar hond is.

Haas achterna
Zeven weken is hij nu vermist. Hij rende de dag na Pasen achter een haas aan in het weiland achter Marits huis. Gedacht werd dat hij zelf wel weer naar huis zou komen, zoals de avontuurlijke hond wel vaker deed na een ommetje. Maar dat gebeurde niet. Marit probeert op alle mogelijke manieren haar maatje terug te vinden.

De dierenambulance is op de hoogte en ze meldde haar hond aan bij Stichting Amivedi, de website voor vermiste dieren. Maar zelf actief op zoek gaan werd lastig. De dag voor Kees' verdwijning brak ze haar been. Via via kwam ze bij Dog Search Nederland uit. Een groep vrijwilligers die helpt zoeken naar vermiste honden.

Flyers
"Ik ben echt heel blij met hun inzet", vertelt Marit. "Onmiddellijk na mijn melding hebben ze het groots opgepakt: flyers verspreid, sporen gevolgd. Elke dag zijn ze naar Kees op zoek." Een aantal keer is Kees nog gezien, onder meer in Heiloo. "Maar nu is het al vier en een halve week stil, en dat zet je toch wel aan het denken."

"Is Kees toch dood, maar nog niet gevonden? Of zit hij bij mensen thuis?" Marit en de vrijwilligers van Dog Search denken dat dat laatste het meest waarschijnlijk is. "Misschien weten die mensen niet dat hij een eigenaar heeft, of houden ze 'm bewust thuis in de hoop dat hij daar mag blijven?"

Beloning
Marit hoopt dat met alle aandacht voor de vermissing van Kees, mensen naar hem uit zullen kijken. Ook heeft ze een beloning van 500 euro uitgeloofd. "Het wordt gewoon tijd dat hij naar huis komt", zegt ze in een stil huis. Voor alle tips over Kees is Marit te bereiken via: 06-41111160.

Video: NH Nieuws

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 16 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 20 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 22 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant