Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jan Rot en Musica Extrema in de Mattheus Passie

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek; De Mattheus Passie, wordt op zaterdag 20 april in Theater Koningsduyn vertolkt in een nieuwe bewerking. In de voorstelling vertolkt Jan Rot de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende recitatieven en aria's ten gehore en Musica Extrema voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling.

De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus.  Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst.

De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria's van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.
Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera's van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

De Mattheus Passie is te zien op zaterdag 20 april in theater Koningsduyn (Geesterhage, Castricum). Kaarten € 23,= incl consumptie. Tickets via: www.Geesterhage.nl

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 6 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 10 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 12 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant