Richard Kitzmann (L) en Richard Schmitt van OSUradio
Richard Kitzmann (L) en Richard Schmitt van OSUradio Foto: Wim Meijer- Heemskerk nieuws

Verschuiving in omroepland na ruzie bij Heemskerkse omroep

Algemeen

REGIO- Een kleine maand geleden ging het scherm van RTV IJmond op zwart. Geen nieuwe uitzendingen meer, geen nieuwe reportages en inmiddels beperken de uitzendingen van de Heemskerkse omroep zich tot herhalingen. De oorzaak hiervan was een stevig conflict tussen het nieuwe bestuur van de van Stichting Lokale Omroep Heemskerk (SLOH) en zendercoördinator Richard Kitzmann, met in zijn kielzog het team van maar liefst 41 vrijwilligers. SLOH besloot om Richard Kitzmann de toegang tot de redactie te ontzeggen en hem te sommeren zijn eigen spullen mee te nemen, twijfelde het voltallige team van vrijwilligers dan ook geen moment en schaarde zich collectief achter Richard, waardoor de uitzendingen van RTV IJmond eindigden.

Sinds 2012 geeft Richard Kitzmann al leiding aan de televisietak van SLOH. Daarin voerde hij altijd een beleid op basis van twee belangrijke uitgangspunten: het maken van kwalitatief goede televisie-uitzendingen voor de inwoners van niet alleen Heemskerk maar van het hele '0251-gebied', en het voorzien in werkplekken voor vrijwilligers, stagiaires, mensen in een re-integratieproces en ook mensen met 'rugzakjes'. Daarnaast is Richard al jarenlang zeer actief met het leggen van verbindingen met andere regionale omroepen. In hoeverre deze ambitie heeft meegespeeld bij het ontstaan van het conflict van het nieuwe bestuur van SLOH is niet echt duidelijk. Was het de 'dreiging' van de steeds nauwere samenwerking met andere omroepen waar het bestuur moeite mee had? Of wilde men wellicht de kwaliteit van de uitzendingen naar een hoger plan tillen? In dat laatste geval moet het bestuur niet uit het oog verliezen dat ze bestaan bij de gratie van vrijwilligers.

 Onmiddellijk nadat de redactie in het pand van SLOH was opgeheven heeft hij zich gestort op de zoektocht naar een nieuwe locatie en het zoeken naar een mogelijkheid om een eigen, volledig nieuwe omroepstichting op te zetten. En in beide opzetten is hij nu geslaagd. Voorlopig mogen de redactieleden van IJmond Nieuws, de nieuwe omroepstichting, hun werkzaamheden uitvoeren vanaf de locatie van OSU aan de Meldijk in Uitgeest. Wat de televisiefrequentie betreft: in de toekomst zal IJmond Nieuws ook gebruik gaan maken van de frequentie van OSU, omdat de omroep van Uitgeest zelf alleen radio maakt. Er zal echter nog wel een aantal maanden overheen gaan voordat dat allemaal is geregeld.

Bron: Heemskerk nieuws- Wim Meijer

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 13 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 21 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 23 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant