Daniëlle Kortekaas
Daniëlle Kortekaas Foto: Aangeleverd

FC Uitgeest Vrouwen 1 loopt zege net mis in Zwanenburg

Sport Uitgeest

ZWANENBURG - De vrouwen van FC Uitgeest hebben in hun jacht op het kampioenschap in de 4e klasse C voor de tweede keer dit seizoen genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Tegen vv Zwanenburg lukte het nét niet om de drie punten mee te nemen: 3-3.

Zonder de vakantie vierende Bo Smit, maar mét de jarige Daniëlle Kortekaas in de aanval ging de ploeg van trainer Frits Walsmit op jacht naar een nieuwe overwinning. Op het kunstgrasveld van vv Zwanenburg had de wind vrij spel, waardoor het voor beide ploegen in de openingsfase even zoeken was.

Uitgeest kreeg als eerste een goede kans om de score te openen en die mogelijkheid benutte de ploeg direct. Lenette Knaap veroverde de bal uitstekend halverwege de helft van Zwanenburg en lanceerde Lotte Smit. De rechtsbuiten behield het overzicht en speelde breed op Daniëlle, die de 0-1 aantekende.

Anouk de Goede nam na een half uur de 0-2 voor haar rekening. Een goed en slim ingeschoten vrije trap van grote afstand in de korte hoek, waarbij de keepster er niet helemaal goed uitzag, betekende een verdubbeling van de voorsprong.

De Uitgeester vrouwen leken met een comfortabele marge de rust in te gaan, maar die verdween in vijf minuten als sneeuw voor de zon. Zwanenburg scoorde via een intikker en een afstandsschot in de korte hoek twee keer in korte tijd.

Een tegenvaller voor de koploper, die zich na rust echter niet uit het veld liet slaan. Een afstandsschot van Sophie Walsmit werd door de keepster uit de hoek getikt, terwijl Lotte van dichtbij net naast schoot.

Een kleine twintig minuten voor tijd was het uiteindelijk Daniëlle, die na een goede pass van Sandy, Uitgeest weer aan de leiding bracht. Opnieuw toonde Zwanenburg veerkracht, door via een knap geplaatste hoge bal terug te komen tot 3-3.

Met man en macht joeg Uitgeest in de slotminuten op de winnende treffer, maar die kwam niet meer. Daniëlle had de beslissing in de allerlaatste minuut op haar hoofd, maar de linksbuiten kopte een prima voorzet van Lotte rakelings over.

Helaas dus geen nieuwe overwinning voor Uitgeest, maar met 29 punten uit elf duels blijft het elftal de trotse, ongeslagen lijstaanvoerder.

Woman of the Match: Daniëlle Kortekaas. Met twee doelpunten en een aantal prima acties verdiende Daniëlle de uitverkiezing tot Woman of the Match helemaal. De aanvalster had haar verjaardag kunnen bekronen met de winnende kopgoal in de laatste minuut, maar dat was haar helaas niet gegund.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 8 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 12 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00