Hét favoriete moment van OSU sportverslaggever Rob Offerhaus
Hét favoriete moment van OSU sportverslaggever Rob Offerhaus Foto: OSU Radio

De geschiedenis van OSU Radio

Algemeen

UITGEEST - Tot 14 januari 2002 stond de zender in de schoorsteen van de stokkenfabriek aan de Meldijk, toen ging OSU Radio failliet en was er tot 15 januari 2014 geen lokale omroep in Uitgeest. "Mensen misten het, ik hoorde geluiden uit het dorp dat er geen informatievoorziening was vanuit de gemeente en de politiek," vertelt Richard.

Richard heeft een vooruitziende blik en zodra social media in opkomst raakte startte hij via een website, Twitter en Facebook een nieuwsdienst om de burgers op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in Uitgeest.

Toen de toenmalige burgemeester, Theo van Eijk, hier lucht van kreeg werd Richard ontboden op het gemeentehuis voor een kop koffie. "Wat ben je aan het doen en wat is hier de bedoeling van," was de vraag die hij Richard stelde. Richard vertelde dat hij als het ware een spreekbuis was voor de inwoners van Uitgeest en de burgemeester stelde hem voor een businessplan te maken. 'Toevallig' had Richard deze bij zich, een 800 bladzijden tellend plan inclusief kostenramingen en bouwplannen. Hij kreeg carte blanche van de burgemeester en mocht zijn OSU-avontuur starten.

Hij schafte de zender met toebehoren aan, kreeg de benodigde vergunning van het Commissariaat voor de Media om een lokale omroep te starten en kreeg ruimte voor een studio in Zienhouse. Al snel groeide OSU Radio uit zijn jasje, er kwam steeds meer apparatuur bij en er kwamen steeds meer gasten in de programma's. In december 2015 betrok OSU het pand aan de Meldijk waar zij nu nog steeds gevestigd zijn. De zender bleef staan op het dak van de woning van Richard. Halverwege 2017 ging de lokale omroep op zoek naar een hogere locatie voor de zender. Het radiostation kwam namelijk niet overal even duidelijk door. Er werd zelfs aan de bel getrokken door gasten van camping Bakkum, de zender stoorde.

De eerste locatie die werd bedacht was op het dak van het gemeentehuis. Die bleek te laag. Toen kwam de katholieke kerk in beeld. Dat ging niet zomaar: er moest toestemming komen van het kerkbestuur. Bovendien is de kerk een nationaal monument dus de wettelijke regels moesten in acht worden genomen. Donderdag 10 januari was de kogel door de kerk, de zender was slechts 1,5 uur uit de lucht door de verhuizing.

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 7 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 10 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 10 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 12 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 12 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant