Ron de Boer met de irritante presentator van PowNews.
Ron de Boer met de irritante presentator van PowNews. Foto: schermafdruk powned.tv

'Kerstdorp Ron': "PowNews komt er nooit meer in"

Algemeen

UITGEEST - Het bericht over het kerstdorp van Ron de Boer ging viral, het item van EditieNL over het kerstdorp had zelfs 270.000 views. Van heinde en verre kwamen programmamakers om Ron te interviewen, zo ook PowNews.

"De heren gingen ongegeneerd onderuitgezakt op de bank zitten en maakten terloops nog een seksistische opmerking over een vrouwelijke journaliste die nog aanwezig was," zegt Ron, die nog steeds geïrriteerd is. "Ik had ze er toen al uit moeten zetten, ze komen er in ieder geval nooit meer in." Ron, enigszins overrompeld, doet alles voor het goede doel en stond de heren van PowNews toch te woord. Van het feit dat zijn hobby het telen van perkplantjes is maakten ze dat hij een wietplantage zou hebben en aan het einde van het interview boden ze hem ook nog een cadeautje aan. "Ik hoopte dat dit een bijdrage voor KiKa zou zijn maar ik kreeg een goudvis in een zakje water. Ik heb de goudvis afgeslagen, wat moet ik daar nou mee," vertelt Ron.

Het programma werd uitgezonden en gelukkig was het merendeel van de kijkers niet geamuseerd door het feit dat Ron zo in de maling werd genomen door de zogenaamde grappenmakers.

Een ontroerend moment
Ron werd gebeld door een dame uit Hoorn, haar vader had haar kamer opgeknapt en zij wilde haar vader hiervoor bedanken. Onder het mom van een aangeboden diner haalde de dochter haar vader op en als verrassing reden ze naar Uitgeest. "Haar vader was namelijk ook kerstdorpgek en had zes of zeven huisjes op zijn dressoir staan, dochterlief wist dus zeker dat haar vader het enorme kerstdorp op de Kleis fantastisch zou vinden."

Om 20.15 uur arriveerde het koppel en vader werd geblinddoekt. Voetje voor voetje schuifelde hij naar binnen met zijn dochter aan zijn ene arm en Ron aan zijn andere arm. Toen hij in positie was, middenin het kerstdorp, mocht hij zijn blinddoek afdoen. "Hij kreeg tranen in zijn ogen, hij vond het zo mooi!" zegt Ron, die bijna zelf geëmotioneerd was. Vader en dochter bleven tot 21.30 uur en elk huisje, poppetje en tafereeltje in het kerstdorp werd uitgebreid bekeken.

"Ik wil de bezoekers bedanken voor hun bijdrage en de gezelligheid," aldus een enthousiaste Ron de Boer. "Ik ben heel benieuwd hoeveel er dit jaar is opgehaald, het is voor mij een geweldige sport." De landelijke media-aandacht vond hij geweldig, al werd niet altijd duidelijk genoemd waar het kerstdorp zich precies bevindt. "Dat ga ik dus volgend jaar anders aanpakken, dan komen er vast nog meer bezoekers en zo kan ik meer ophalen voor het goede doel." Ron ziet er alweer naar uit.

Ron de Boer tijdens het item op EditieNL, dat 270.000 keer bekeken is.
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 5 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 9 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 11 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant