Afbeelding
Foto: Aangeleverd

FC Uitgeest JO10-1 beleeft een mooie dag op het AZ O.10 Toernooi.

Algemeen

ALKMAAR - Elk seizoen wordt het AZ O.10 Toernooi georganiseerd. In de herfstvakantie wordt het driedaagse evenement voor Onder 10-pupillen georganiseerd. De doelstelling van het toernooi is om mensen kennis te laten maken met de AZ Jeugdopleiding en om de samenwerking met de deelnemende amateurverenigingen te onderhouden en verbeteren. Uiteraard zijn de Hoofd Jeugdopleiding en de AZ-jeugdtrainers tijdens de toernooidagen aanwezig. (bron AZ.nl)

Ook dit jaar mocht FC Uitgeest JO10-1 zijn opwachting maken op dit uitnodiging only toernooi en proeven wat het is om bij een BVO club te mogen spelen, je talent en plezier te laten zien. De weken ervoor thuis online cogniviteitstesten maken (computer gamen op de iPad), puzzelen hoeveel voetbaluren we hebben gemaakt sinds we lid zijn bij FC Uitgeest en dan nog mogen spelen op een prachtige complex met alle faciliteiten aanwezig. Verschillende ondergronden (kunstgras, gras, asfalt en zand), voetvolley velden, kaatsmuren, voetbaltafels en een sprint test parcours. De selectiespelers en Herrie en Berrie bestaan echt en lopen gewoon in het wild rond op het complex.

We verzamelden om 11.00 bij de Zien en vertrokken richting het AFAS trainingscomplex. Om 12.30 speelden we de eerste wedstrijd in de poule tegen IVV uit Landsmeer, de tweede wedstrijd tegen HCSC uit Den Helder en de derde wedstrijd tegen LSVV uit Zuid Scharwoude. Alle tegenstanders werden met veel plezier, gedreven, mooi en goed voetbal van de mat geveegd met respectievelijk 5-0, 9-0 en 5-0. Bij de eerste wedstrijd was er ook een speciale toeschouwer aanwezig. Onze Uitgeester held Ferdy Druijf was speciaal op zijn vrije dag komen kijken om zijn oude club een hart onder de riem te steken en de mannen in de kleedkamer veel succes te wensen en dat heeft geholpen gezien het vertoonde spel.

De halve finale is bereikt en we treden aan tegen een ooit roemruchte club uit Amsterdam, DWS. Wederom werd er erg goed gespeeld en kans op kans gecreëerd, de tegenstander werd overlopen en helaas trok de begeleiding van DWS alles uit de kast om ons af te stoppen en liepen ze het veld op om hesjes te wisselen wat de helft van de speeltijd verspilde. En dan zul je zien de tegenstander verschijnt 2x voor het doel en scoort 2x. We pakten de draad weer op en bleven goed voetballen en kansen creëren tegen meer een soort rugby voetbal team, duwen, shirtjes trekken, tackelen en zelfs tijdrekken. Eindelijk vonden we het net, 2-1. Maar de toernooiklok tikte onverbiddelijk verder en hij wilde er gewoon niet meer in. Helaas, de wedstrijd verloren maar qua voetbalspel verdient gewonnen.

Uiteraard was dit wel een enorme teleurstelling maar de strijd om de derde en vierde plaats stond nog op het programma. De tegenstander was DSS uit Haarlem. Wederom werd er ondanks de teleurstelling van de wedstrijd tegen DWS goed gevoetbald tegen een goede tegenstander en het spel ging op en neer. Uiteindelijk werd er nipt verloren met 3-2.

De prijs uitreiking werd verzorgd door de ziekenboeg van AZ 1, Boadu en De Boer. Iedereen kreeg een AZ goodiebag en poster mee naar huis. Het team heeft enorm genoten en geleerd van deze dag, een ervaring rijker om te dromen ……..

De coaches

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 11 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 14 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 19 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant