Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Max Dekker samen met pupil van de week Timo Berkhout van jo-8 2 Foto: Marianne Jonker

FC Uitgeest scoort, swingt en is vooral stabiel.

Algemeen

UITGEEST- Eén van de betekenissen van het woord stabiel is "rustig". Misschien was dat en niet de 6-2 overwinning, volgens trainer Ton Pronk na afloop, wel de belangrijkste verdienste van FC Uitgeest afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia.  Een prachtige club overigens uit Amsterdam maar soms met wat provocerende en irritante spelers. Zo ook Azzouzi die in de eerste helft, na een lichte overtreding van Tinus Putter, zeer agressief reageerde door een schijnkopstoot te plaatsen tegenover "zondaar" Tinus.  Deze bleef, net als vaak in zijn spel, ijzingwekkend kalm en maakte niet de fout om ten koste van een rode kaart te reageren. Hulde voor Tinus "stabiel".

Bij FC Uitgeest was Kick Smit na een blessure weer terug in de basis. De thuisclub liet er geen gras over groeien. Vanaf de eerste minuut werd het doel van keeper Koendan gezocht. De beloning volgde in de 7e minuut. Een goed doorgekopte bal van Mats Idema belandde voor de voeten van Max Dekker die prachtig uithaalde en scoorde. 1-0. Niet snel daarna in de 16e minuut was het Kort die de gasten met een prachtige kopbal weer op gelijke hoogte bracht. FCU bleef echter standvastig en kwam wederom op voorsprong. Dit maal tekende Jorn Brouwer voor de mooiste treffer van de dag. Een wat moeilijk aangespeelde bal werd fraai gecontroleerd en nog voor de bal de grond raakte prachtig ingeschoten door  "swinging  Brouwer" die vandaag een puike wedstrijd afleverde. Weer kwam Zeeburgia uit het niets terug. In de 44e minuut was het Pengel die behendig uit de draai raak schoot.2-2.

De tweede helft stond er geen maat meer op de thuisploeg. Met soms frivool, maar vooral degelijk spel, werd Zeeburgia bij tijd en wijle overklast. In de 48e minuut  bezorgde de ingevallen Lester Half de thuisploeg de verdiende voorsprong door van ruime afstand keeper Koendan te passeren. 3-2. In de 59e minuut was het wederom Lester half die nog maar weer eens aangaf hoe belangrijk hij kan zijn voor FCU door na een niet goed verwerkte bal van de keeper op de juiste plaats te staan. 4-2. Andere spits Max Dekker besloot in de 59e minuut niet achter te blijven en kopte beheerst de 5-2 binnen. Het slotakkoord was tenslotte voor Lester Half  die de "return of the legend" op gepaste wijze gestalte gaf door in de 85e minuut,  een wat makkelijk gegeven strafschop, keurig binnen te schieten om daarmee een klassieke (drie doelpunten in één helft) hattrick te scoren. 6-2

Met de overwinning lijkt het team van trainer Ton Pronk de weg omhoog gevonden te hebben. Veel meer zal hij tevreden zijn over het scorend vermogen van zijn ploeg in staat gesteld door vooruitdenkende middenvelders en een solide verdediging. FC Uitgeest "swingt" en "scoort" maar lijkt bovenal " stabiel" te worden.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, M.Idema, T.Duijn, Putter, J.Duijn (70e B.Dekker), Olgers (88e Beentjes), Smit (45e Half), Brouwer, M.Dekker.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Max Dekker

Zie hem daar trots staan op de foto , samen met pupil van de week Timo Berkhout van jo-8 2, met de door HB dealer occasions gesponsorde wedstrijdbal. Max Dekker. Max kwam over van HSV, speelde zich vanaf de eerste oefenwedstrijd in de basis, is behendig, voortdurend dreigend en scoort. Vandaag ook weer twee keer. Maar bovenal is Max gewoon een aardige kerel. Niet daarom, maar vooral door zijn goede spel werd hij vandaag gekozen tot "man of the match".

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 2 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 6 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00