De nieuwe situatie van het kruispunt
De nieuwe situatie van het kruispunt

Start werkzaamheden Uitgeesterweg en kruispunt met Geesterweg

Algemeen

UITGEEST - Van 10 september tot en met 19 oktober zijn de Uitgeesterweg en het kruispunt met de Geesterweg wisselend afgesloten voor al het verkeer. De gemeente richt de weg en kruispunt opnieuw in. De aanleiding hiervoor zijn het vernieuwen van asfalt en het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De Uitgeesterweg wordt een fietsstraat: de fietser is hoofdgebruiker en de auto is te gast. De rijbaan komt eruit te zien als een groot fietspad, met rood asfalt. Fietsers krijgen midden op de weg ruimte en de automobilist moet de snelheid aanpassen. Verder komen er extra snelheidsremmende plateaus en gaat de maximale snelheid op de weg van 50 naar 30 kilometer per uur. Langs de randen van de weg plaatst de gemeente grasbetontegels.

Bij het kruispunt met de Geesterweg komt een veilige oversteekplaats. In het midden van de weg maakt de gemeente een vluchtheuvel. De weg kan in tweeën door fietsers en voetgangers overgestoken worden.

De planning van de werkzaamheden is als volgt:

* Maandag 10 tot en met vrijdag 21 september: aanbrengen nieuwe asfaltlaag Uitgeesterweg. De weg is voor zowel auto- als fietsverkeer afgesloten. 

* Maandag 24 september tot en met vrijdag 19 oktober: aanbrengen grasbetontegels berm Uitgeesterweg. Autoverkeer is beperkt mogelijk: 1 rijbaan is beschikbaar. Vanwege verkeershinder blijft het advies om de omleidingsroute te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de Uitgeesterweg. 

* Maandag 17 tot en met vrijdag 21 september: nieuw asfalt en inrichting kruispunt Geesterweg-Uitgeesterweg voor huisnummer 9 tot 16. De weg is voor auto- en fietsverkeer gesloten tussen 19:30 en 06:00 uur. Overdag is de Geesterweg wel open voor doorgaand verkeer.

Er zijn een aantal omleidingsroutes. Auto- en fietsverkeer uit Limmen kunnen omrijden via Akersloot, hetzelfde geldt voor verkeer vanuit Uitgeest naar Limmen. Fietsverkeer naar Castricum of Limmen kan omfietsen via de Koog. Tijdens de avond- en nacht afsluiting loopt de omleiding via het bedrijventerrein Westerwerf en Molenwerf.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 4 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 8 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 10 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz gisteren
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant