Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veel te beleven tijdens bloemendagen, met o.a. tractorpullers en Tim Coronel

Algemeen Uitgeest

De nagels worden weer geritst en geprikt in Limmen. Dit gaat niet over één of andere cosmetische ingreep, maar over de Bloemendagen in Limmen. Deze beginnen op zaterdag 5 mei en duren tot en met donderdag 10 mei.

Deze week zijn vele inwoners bezig om duizenden hyacintenbloemen van hun steel af te halen (= ritsen) om vervolgens de bloemetjes (nagels) per één of twee stuks op een speld te prikken. Vervolgens wordt de speld plus bloemen in het piepschuim geprikt. Een geweldig karwei maar mede door de gezelligheid onderling vliegt de tijd voorbij.

Op zaterdag 5 mei moeten alle kunstwerken om 10:00 uur buiten in de tuin staan, want vanaf die tijd gaat de jury zijn ronde langs de deelnemers maken. Ook dit jaar zullen de inwoners van Limmen zich weer van hun beste kant laten zien. Vele bezoekers zullen zich weer afvragen hoe het mogelijk is dat dit alleen maar met behulp van hyacintenbloemetjes is gemaakt.

Tijdens de Bloemendagen is er op zaterdag en zondag in Limmen veel te beleven. Zo zal op zaterdag de Nederlandse Vereniging van Traditioneel Gerij naar het park aan de Vuurbaak komen. De mooiste paard en wagens rijden een groot gedeelte van de route en maken een stop in het park. De vereniging zorgt er altijd voor dat ze tip top voor de dag komen in gepaste kledij.

Op zondag 6 mei wordt het park omgetoverd tot een Oldtimer fair waar de gehele dag genoten kan worden van live muziek, er een hapje en drankje genuttigd kan worden, oude ambachten te bekijken zijn en andere diverse stands. Er is een draaimolen voor de kleinste kinderen, oude vrachtwagens, oldtimers en nog vele andere interessante items.

Kopstukken dit jaar zijn de drie tractorpullers, Bouke Imenkamp met zijn NK cross auto en als klap op de vuurpijl komt Tim Coronel naar ons toe in zijn Dakar buggy. Alle kinderen mogen samen met hem in zijn auto zitten om met hem op de foto te gaan.

De mozaïeken zijn nog tot en met donderdag 10 mei, Hemelvaart, te bewonderen. In het weekend krijgt u aan het begin van de route een routeboekje uitgedeeld. De route staat ook met pijlen aangegeven, is prima te fietsen en per auto te doen.

Voor meer informatie: www.bloemendagenlimmen.nl

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 5 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 10 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 13 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 15 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant