Afbeelding
Foto: Jolanda van der Laan

De blije koppies van de kinderen, daar doet ze het voor

Algemeen Uitgeest

De Avonvierdaagse zit er weer op. Bijna duizend lopers werden donderdag feestelijk ingehaald op het Regthuysplein. Vierhonderd familieleden, papa's, mama's, broertjes, zusjes, opa's en oma's verzamelden zich op het plein om de lopers op te wachten, begeleid door vrolijke deuntjes van de Uitgeester Harmonie. Rond 18.30 uur meldden de eerste lopers zich en het publiek op het Regthuysplein ging uit zijn dak. Daarna konden de lopers hun medaille ophalen bij speeltuin Kindervreugd, veel omwonenden hadden de vlag uitgehangen voor de sportieve Uitgeesters.

De ouderraad van verschillende basisscholen hebben zich verschanst op het plein met presentjes voor de leerlingen. Woordvoerder Ivo van de Kornak: "We zijn erg trots op de leerlingen die meegelopen hebben, daarom mogen zij een snoepje grabbelen uit de grabbelton. Ook krijgen zij een mooie bloem voor hun prestatie". Zijn dochter Liv en haar vriendin Sarah houden alles goed in de gaten, zij hebben zelf niet meegelopen maar hebben een belangrijke taak, zij zijn namelijk "chef grabbelton".

De leerlingen van De Wissel krijgen een groene ballon en een zakje snoep. De auto van één van de dames van de ouderraad staat al sinds gisteravond op de parkeerplaats van de speeltuin, helemaal vol met opgeblazen groene ballonnen. Jet en Belle, beide 8 jaar zitten in groep 5. De meiden zien er feestelijk uit: een oranje diadeem, geschminkte vlaggetjes op beide wangen. Ondanks het feit dat ze vandaag koningsspelen hadden op school waren ze nog fit genoeg om de vierdaagse te lopen. "Onderweg zijn we lekker aan het kletsen en we maken veel grapjes", zegt Belle.

De dames van de Molenhoek zijn herkenbaar aan de vlag die zij hebben opgehangen aan de lantaarnpaal waaronder ze staan. In de voorgaande jaren was het zo druk dat ze door de bomen het bos niet meer zagen. Daarom hebben zij de vlag gehesen, zo zien leerlingen in één oogopslag waar zij hun mooie bloem kunnen ophalen. De 7-jarige Guus van Velzen meldt zich. "Alles was leuk", aldus Guus. Zijn looptechniek heeft vruchten afgeworpen, hij is één van de eersten. Hij liep eerst alleen met Tijn en toen sloot Lois zich bij de mannen aan. Ze hebben onderweg zoveel mogelijk mensen ingehaald. "Ik vond het vooral heel leuk dat alle mensen juichten toen we bij het Reghthuysplein aankwamen" zegt Guus, die zichtbaar onder de indruk is.

De burgemeester is er natuurlijk ook weer bij: "Ik ben supertrots op alle kinderen, begeleiders en volwassenen die gelopen hebben. De vierdaagse telde bijna duizend lopers en dat is een prachtig aantal voor onze gemeente". Ook voegt zij hieraan toe: "Hulde aan alle vrijwilligers, zij hebben zo goed samengewerkt en vergeet niet dat er een enorme voorbereiding voorafgaat aan de Avondvierdaagse, het is echt geweldig georganiseerd".

En Shelley? Shelley heeft het druk, heel druk. Haar mobiele telefoon gaat onophoudelijk en ze loopt van hot naar her. Tussen de bedrijven door vertelt ze dat ze ontzettend blij is met weer zo'n mooie editie van de Avondvierdaagse. De blije koppies van de kinderen, daar doet ze het voor.

Door: Margreeth Anema

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 3 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 7 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 9 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 23 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant