Afbeelding

Energiezuinig verwarmen met een warmtepomp

Algemeen Uitgeest

Is uw cv-ketel bijna aan vervanging toe? Dan kunt u overwegen om over te gaan op een warmtepompsysteem. Een warmtepomp zorgt ervoor dat uw huis op een milieuvriendelijke en energiezuinige manier van warmte wordt voorzien voor de verwarming en warm tapwater. Investeren in een warmtepomp is niet alleen milieuvriendelijk, maar financieel ook erg aantrekkelijk omdat er een subsidieregeling beschikbaar is (ISDE subsidieregeling). Daarbij bespaart u flink op uw maandelijkse energielasten.

Belangrijke tips warmtepompVoordat u overgaat op een warmtepompsysteem is het belangrijk aandacht te besteden aan de volgende punten:

1.         Zorg ervoor dat uw woning goed geïsoleerd is voordat u een warmtepomp aanschaft. Een warmtepomp is het zuinigst in combinatie met een goede isolatie. Wanneer uw woning slecht geïsoleerd, verbruikt de warmtepomp veel elektra en zal de levensduur minder lang zijn.

2.         Een warmtepomp werkt het beste in combinatie met vloerverwarming of andere lage temperatuurverwarmingssystemen. Zoals bijvoorbeeld wandverwarming of speciale radiatoren voor lage temperatuur.

3.         Als u gebruik maakt van een warmtepomp, dan verbruikt u weinig tot geen gas. Wel moet er rekening mee worden gehouden dat de warmtepomp elektriciteit gaat gebruiken. Een interessante optie is om het elektraverbruik te dekken door zonnepanelen aan te schaffen. Dan kunt u de warmtepomp voeden met goedkope groene stroom van de zonnepanelen.

4.         Maak gebruik van de 'Investeringssubsidieregeling Duurzaam Energie' (ISDE). Het subsidiebedrag is afhankelijk van de soort warmtepomp. Meer informatie over de subsidieregeling vindt u op de website: www.duurzaambouwloket.nl

5.         Gaat u een warmtepomp aanschaffen, kies dan voor een betrouwbaar installatiebedrijf met de juiste certificeringen. Daarbij is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten met de installateur, dit kan bij eventuele gebreken veel geld schelen. Duurzaam Bouwloket kan u vertellen welke betrouwbare bedrijven er bij u in de buurt zijn.

Wat is een warmtepomp?Een warmtepomp is een apparaat dat energie uit lucht, water of bodem omzet naar warmte of koude voor verwarming, warm tapwater of het verkoelen van de woning. U kunt de werking van een warmtepomp vergelijken met die van de koelkast bij u thuis. Bij een koelkast wordt de warmte onttrokken uit de koelkast waardoor het kouder wordt in de koelkast. De warmte die wordt onttrokken, wordt afgegeven aan de achterzijde van de koelkast. Bij een warmtepomp gebeurt in principe hetzelfde als bij een koelkast, alleen dan omgekeerd. Een warmtepompsysteem haalt de warmte of koude uit de bodem of lucht en geeft deze vervolgens af als warmte of koeling aan uw woning. Er zijn vier verschillende warmtepompsystemen:

1.         Grond/water warmtepompsysteem
2.         Water/water warmtepompsysteem
3.         Lucht/water warmtepompsysteem
4.         Lucht/lucht warmtepompsysteem

Wilt u meer weten over warmtepompsystemen?
Heeft u behoefte aan meer informatie en onafhankelijk advies? Kijk dan eens op de website www.duurzaambouwloket.nl of neem contact op met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Onafhankelijke adviseurs vertellen u meer over de werking van de warmtepompsystemen en welk systeem het meest geschikt is voor uw woonsituatie. Stel direct uw vraag door te mailen (info@duurzaambouwloket.nl) of te bellen (072 - 743 39 56). (Bron: Gemeente Uitgeest)

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 7 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 11 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 15 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant