Afbeelding
Foto: Marianne Jonker

Ingezonden brief: 'Het stinkt in Uitgeest'

Ingezonden Uitgeest

"Nu al. Naar vriendjespolitiek riekt het. Nog vóór de bierbrouwerij is verplaatst naar het recreatiegebied aan het meer. In Uitgeest ga je eerst in de politiek, daarna kun je overal in het dorp je zin in krijgen, want dan krijg je steun van je politieke vriendjes. Zeker als je de politieke kleur van de burgemeester koos. Dan wijzigt het college zelfs een bestemmingsplan voor je wensen. Handig voor bedrijven om te weten dat er dan vele mogelijkheden open staan voor jouw plannen. Nu is het een directeur van een productiebedrijf in Uitgeest die expansie drift vertoont.

Weer was het in een vakantieperiode dat B&W toestemming hadden verleend aan de lokale bierbrouwerij. Dit bedrijf mag zich vestigen in ons recreatieve watersport gebied. Helemaal in strijd met het bestemmingsplan. Dat hele gebied aan het meer is daarna vogelvrij. Het hek is van de dam als er één bedrijf komt, dat schept precedenten. Ooit werd er toestemming gegeven voor drie horeca's, het zijn er nu 6, plus een terras van een botenclub. Nooit is er gekeken naar parkeer gelegenheid per locatie. Voortaan worden gasten van terrassen en waterrecreanten vergast op stank, lawaai en verkeersoverlast van dit productiebedrijf.

Dit past niet in het huidige bestemmingsplan. Hierin mogen géén bedrijven. Hoeveel weerstand moet dit college krijgen voor het wordt teruggefloten? Aannemers, projectontwikkelaars inclusief een directeur van een te bouwen school beslissen hier mee over allerlei bouw activiteiten die dorpsbewoners niet willen. Een dorpshart wordt verkracht. Parkeren wordt onmogelijk in het centrum in de toekomst. Een ijsbaan wordt een skatebaan. Wie wil dat? Het stinkt en in de toekomst nog meer, met dat biergistingsproject. Daar kan geen stankpijp tegenop. Zo'n ontsierende fabriekspijp die ons dorpssilhouet aantast. Horizonvervuiling. Uitgeest: twee kerktorens en een stankpijp, kopietje van de hoogovens. De provincie heeft de kwaliteit van de leefomgeving hoog in haar vaandel staan. Help ons! Of BUCH beleidsmakers. Help ons!"

A. Smulders, 18 aug 2017

Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 8 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 12 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 15 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Digitale krant