Lyda Koerten KWF, directeur Vrijburg Anneke van overmeeren en leerling Tom van Gennep tijdens sponsorloop
Lyda Koerten KWF, directeur Vrijburg Anneke van overmeeren en leerling Tom van Gennep tijdens sponsorloop Foto: Monique Heijnis

Drie dagen feest bij basisschool De Vrijburg

Algemeen Uitgeest

UITGEEST - In het kader van het 50-jarig bestaan van basisschool De Vrijburg aan de Niesvenstraat zijn er deze week van dinsdag t/m donderdag diverse festiviteiten georganiseerd voor alle kinderen van de school.

Morgen, dinsdag 27 juni is het zover: precies om  9.30 uur wordt het startsein gegeven voor diverse leuke activiteiten;

  • Op dinsdag wordt er een leuk circusproject voor de kinderen georganiseerd, waarbij ze in groepen kunnen goochelen, enorme bellen blazen en schminken. 's Middags oefenen de kinderen spannende en uitdagende circuskunsten onder begeleiding van Circus Kristal. Tijdens de voorstelling kunnen de ouders, opa's, oma' s en verzorgers zien wat  de kinderen geleerd hebben.
  • Op woensdag is er een vossenjacht waarbij de leerlingen van groep 8 als vos in het dorp verstopt zijn.
  • Op donderdag 29 juni mogen de kinderen verkleed op school komen en wordt er een modeshow georganiseerd. Bij mooi weer wordt tussen de middag op het schoolplein een gezellige picknick gehouden. Gedurende de dag werken de kinderen ook nog aan een creatieve opdracht dat resulteert in een werkstukje. Dezelfde avond is er een gezellige zomermarkt tussen 17.00 en 19.00 uur. Deze markt is speciaal voor ouders en grootouders van de Vrijburg-leerlingen.

OSU-Radio verzorgt het programma 'Radio Vrijburg' deze dagen vanuit de school. Stem dus af op : 106 FM of Ziggo kabel 918, of www.OSUradio.nl zodat u de live uitzending kunt volgen. 251tv komt filmen op de circusdag.

Sponsorloop  

Vorige week dinsdagmiddag hebben de kinderen zich erg goed ingespand tijdens een sponsorloop ten behoeve van het KWF. Dit initiatief kwam van Tom van Gennep uit groep 8. Hij wilde zich inspannen om geld bijeen te brengen en zo een bijdrage te leveren aan de behandeling van kanker. Zes jaar geleden overleed zijn moeder aan deze ziekte. Tijdens de loop droeg Tom een shirt met daarop een mooie foto van zijn moeder. Om 13.30 uur werd het startsein gegeven door Lyda Koerten, voorzitter van het KWF (zie foto).

Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om enkele festiviteiten met betrekking tot het  50-jarig bestaan van de school te bekostigen. Zo krijgen alle kinderen en leerkrachten een shirt dat ze kunnen dragen tijdens deze feestweek en dat tevens een mooie herinnering zal zijn aan dit jubileum.

Wat de opbrengst zal zijn, moet nog even worden afgewacht. Op dinsdag 11 juli zal een cheque worden overhandigd aan de voorzitter Lyda Koerten en de secretaris van het KWF Trudy Berkhout.

 
   
    

  

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 2 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 6 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 10 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant