N203-Krommenie
N203-Krommenie Foto: Provincie Noord Holland

Geen unaniem advies stuurgroep A8-A9 aan GS 

Algemeen Regio

REGIO - De leden van de stuurgroep Verbinding A8-A9, bestaande uit de Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen, hebben kennis genomen van de onderzoeken om te komen tot een voorkeursalternatief. Op basis van de resultaten komen de Vervoerregio Amsterdam, de gemeenten Zaanstad en Velsen en Rijkswaterstaat tot een voorkeur voor het Golfbaan alternatief. Zij constateren dat het Golfbaan alternatief het beste oplossend vermogen heeft tegen de minste kosten. 

De gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest hebben een voorkeur uitgesproken voor het Heemskerk alternatief. Voor Beverwijk en Heemskerk geldt dat de respectievelijke gemeenteraden moties hebben aangenomen die het Golfbaan alternatief uitsluiten. In de moties wordt naar het oordeel van deze gemeenteraden aangegeven dat het Golfbaan alternatief wordt uitgesloten omdat dit alternatief negatief uitpakt voor de leefbaarheid van de bewoners van de Heemskerkse en Beverwijkse woonwijk Broekpolder.

Gedeputeerde Staten stellen, als bevoegd gezag, een voorlopig voorkeursalternatief (VVKA) vast. In hun besluit nemen zij het advies van de stuurgroep mee. De voorzitter van de stuurgroep, gedeputeerde Elisabeth Post heeft  geen voorkeur uitgesproken. Dit vindt plaats in GS, waar besloten wordt over het VVKA. Het besluit wordt op korte termijn verwacht. Het VVKA wordt vervolgens ter inzage gelegd zodat betrokkenen een inspraakreactie kunnen indienen. 

Onderzoeken

Voor het verbeteren van de Verbinding A8-A9 is een milieueffectrapportage uitgevoerd naar drie alternatieven: het Nul-plus-, Golfbaan- en Heemskerk-alternatief. Voor de alternatieven is ook een kostenraming gemaakt en een maatschappelijke kosten-batenanalyse opgesteld.

Verbinding A8-A9

Het ontbreken van een goede oost-westverbinding zorgt dagelijks voor files op de provinciale wegen N203 en N246. Dit leidt in Krommenie en Assendelft tot ernstige overlast, van onder meer sluipverkeer, geluidhinder en slechte luchtkwaliteit. Een betere verbinding tussen de A8 en A9 is van groot belang om deze problemen op te lossen. De provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, de Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen onderzoeken samen de mogelijkheden om de doorstroming en de leefbaarheid voor nu en voor de toekomst te verbeteren.

Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 18 minuten geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 20 uur geleden
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 uur geleden
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 23 uur geleden 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 20 apr, 10:00
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 19 apr, 16:00
Digitale krant